Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

Ματίας Αλμέιδα, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Ραζβάν Λουτσέσκου, Άκης Μάντζιος ή Ντιέγκο Μαρτίνεθ;

Γράφει η Έλενα Φάκου

Κάποτε είδα γραμμένο σε ένα τοίχο, ένα quote που έλεγε: “I heard you are a player. Nice to meet you, I’m the coach”. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν αρκετά πάνω στους παίκτες, όμως όταν πέσουν στους προπονητές, τότε οι προβολείς τυφλώνουν. Σκανάραμε τους προπονητές των πέντε μεγαλύτερων ομάδων της Super League- ναι, γράψαμε για Big Five, συμπεριλάβαμε και τον Άρη– αναλύσαμε τα χαρακτηριστικά τους όσο πιο αντικειμενικά μπορέσαμε και στέψαμε τον “πρίγκιπα των πάγκων”  για τη σεζόν που διανύουμε.

ΑΕΚ– Ματίας Αλμέιδα

Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

O προπονητής της Ένωσης σε περίπου δυο μήνες θα κλείσει τα 50, αλλά όλο το ποδοσφαιρικό του backgroung έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στη φυσική του κατάσταση και το παρουσιαστικό του. Έχει αυτό το επιμελώς ατημέλητο look στα μαλλιά του, το οποίο θα έλεγα πως είναι και signature αφού κρατάει από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής, διατηρώντας φυσικά το πλεονέκτημα ότι έχει ακόμη μαλλιά και μάλιστα αρκετά και μακριά. Προσωπικά θεωρώ πως ντύνεται μίνιμαλ αλλά κομψά. Δεν τον έχω δει ποτέ να κάνει κάποιο στυλιστικό λάθος, προτιμάει συνήθως το παντελόνι και το πουκάμισο και όσον αφορά στα αξεσουάρ επενδύει σε μια καλή ζώνη και σε ένα ακριβό ρολόι. Πάνω απ’όλα όμως έχει αυτό το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο που όσο χαμηλών τόνων κι αν είναι, που ο συγκεκριμένος είναι, δεν κρύβεται. Η γοητεία του έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από την επαγγελματική του επιτυχία, τη δουλειά δηλαδή που έχει κάνει στην ΑΕΚ και τους τίτλους που κατέκτησε πέρσι. Όπως και να το κάνουμε, ένας επιτυχημένος άνδρας είναι πάντα πιο ελκυστικός από έναν αποτυχημένο. Ματίας, 9/10.

Παναθηναϊκός-Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

Προσωπικά στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχω αδυναμία, μου βγάζει μια εξαιρετική ποιότητα σαν άνθρωπος, έχει ευγενική φυσιογνωμία, είναι καλοβαλμένος, καταρτισμένος, καταξιωμένος και πιστεύω πως αν δεν ήταν προπονητής θα ήταν καλλιτέχνης- ίσως φταίει ότι μου θυμίζει έντονα τον Andy Warhol. Βρίσκω εξαιρετικά γοητευτικό το ότι μιλάει άψογα ελληνικά με αυτή την ιδιαίτερη προφορά και πως κρατάει πάντοτε ένα επίπεδο σε ότι κάνει ή λέει. Αν και μεγαλύτερος από τους συναδέλφους του δεν υστερεί σε τίποτα όσον αφορά στη φυσική του εικόνα απεναντίας, τα λευκά του μαλλιά δίνουν και ένα επιπλέον κύρος- 61 ετών ο προπονητής του Παναθηναϊκού για όσους αναρωτιούνται. Στυλιστικά δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με την εικόνα του, θα τον δούμε ή με την εμφάνιση της ομάδας ή με κάποιο τύπου casual ή athleisure look οπότε το ντύσιμό του δεν συμπεριλαμβάνεται στα ατού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η ήρεμη δύναμη, κι από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης η γη: Eμπνέει σταθερότητα και ασφάλεια, πολύ αρρενωπά χαρακτηριστικά και τα δυο. Ιβάν, 8,5/10.

ΠΑΟΚ-Ραζβάν Λουτσέσκου

Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

Συμπαθώ τον Ραζβάν Λουτσέσκου, γιατί έχει χιούμορ, είναι αυθόρμητος, έχει το δικό του προσωπικό ανεπιτήδευτό στυλ και κάνει καλά τη δουλειά του. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι κάποια στιγμή κόλλησε το πρόσωπό του στην κάμερα και είπε στους τηλεθεατές “Red Card!”- δεν θυμάμαι αν κέρδισε την κάρτα, κέρδισε όμως εμένα. Όπως και να το δεις, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι επικοινωνιακός και showman, δεν είναι καθόλου ξύλινος και έχει πει ατάκες που έχουν γράψει ιστορία. Δεν έχει σημασία αν υποστηρίζω ή όχι το Δικέφαλο του Βορρά, που δεν τον υποστηρίζω, θεωρώ ότι το να είναι τόσο ταγμένος στην ομάδα του και να αντιδρά χωρίς φίλτρο σε καταστάσεις που προκύπτουν μέσα στο γήπεδο ασκεί μια αναρχική γοητεία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι καλοντυμένος. Προσέχει πάντα το ντύσιμό του και κυρίως αγαπάει τα χρώματα της ομάδας που προπονεί τα οποία σε κοστούμι είναι πραγματικά κομψά. Στα 54 του χρόνια διατηρείται σε άψογη κατάσταση και έχει εκπληκτικό χρώμα ματιών. Του πάει και ο αγαπημένος του σκούφος που δεν αποχωρίζεται το χειμώνα. Ραζβάν 8/10.

Άρης– Άκης Μάντζιος

Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

Ο μοναδικός Έλληνας προπονητής της πεντάδας μας είναι ο Άκης Μάντζιος ο οποίος στα 53 του χρόνια οφείλει επίσης πολλά στο ποδοσφαιρικό του παρελθόν όσον αφορά στην σημερινή του εμφάνιση. Σωστό ύψος και βάρος, ωραία στάση σώματος. Μου αρέσει που έχει ένα δικό του στυλ στο ντύσιμο και φοράει σακάκι χωρίς γραβάτα, ωραία τζιν παντελόνια, καλά ρολόγια και σωστά T-Shirts. Τoν βρίσκω σοβαρό και θεωρώ ότι τον κολακεύει το αξύριστο look ή και τα κοντά γένια. Τώρα τελευταία, έχει μάλλον αλλάξει και κομμωτή και έχει τα ωραιότερα μαλλιά από ποτέ. Είναι μετρημένος και λιγομίλητος, ασκεί μια δική του γοητεία βασισμένη στην σταθερότητα και την στοχοπροσήλωση σε αυτό που κάνει. Δεν έχει το βιογραφικό των ξένων συναδέλφων του, αλλά διαγράφει τη δική του ανοδική πορεία στη δουλειά του και είναι πάντα στις επιλογές των υποψηφίων για έναν αξιόλογο πάγκο που αναζητά επικεφαλής. Για όλα αυτά, Άκης 7,5/10.

Ολυμπιακός-Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

Oμολογώ πως για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχω περιορισμένη εικόνα σε σχέση με τους συναδέλφους του, όμως ο μικρότερος σε ηλικία, καθώς είναι μόλις 42 ετών, έχω προσέξει πως έχει ωραία οδοντοστοιχία και όμορφο χαμόγελο-τα βρίσκω και τα δυο πολύ σημαντικά στοιχεία στην εμφάνιση ενός ανθρώπου. Μου αρέσει ότι προτιμά συχνά το total black look και θεωρώ ότι τώρα στα early 40s του βρίσκεται στη μεταβατική περίοδο που θα αρχίζει να γκριζάρει και από ένας εμφανίσιμος νέος άνδρας θα γίνεται ένας γοητευτικός μεσήλικας. Δε μπορώ να τον συγκρίνω με τους υπόλοιπους καθώς είναι αρκετά μεγαλύτεροί του, και αφ’ενός έχει το πλεονέκτημα της νεότητας, από την άλλη υπολείπεται τη γοητεία των γκρίζων κροτάφων. Θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη για τον προπονητή του Ολυμπιακού καθώς βρίσκεται μόνο λίγους μήνες στην Ελλάδα. Χωρίς να θέλω να τον αδικήσω, Ντιέγκο 7/10.

Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός προπονητής της Super League; Στέψαμε τον «Prince Charming» των πάγκων

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.