Aν αγαπάς τα ζώα και τα πολυτελή αυτοκίνητα σου βρήκα το ιδανικό κατοικίδιο: Λέγεται Lamborghini chicken

Aν αγαπάς τα ζώα και τα πολυτελή αυτοκίνητα σου βρήκα το ιδανικό κατοικίδιο: Λέγεται Lamborghini chicken

Ο κόκορας Ayam Cemani είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης

Γράφει η Έλενα Φάκου

Στο σχολείο, είχα μια υπέροχη συμμαθήτρια, την Σοφία Βιδάλη, η οποία παντρεύτηκε έναν καταπληκτικό τύπο, τον Νίκο Κατσίγιωργη και μαζί δημιούργησαν μια όμορφη οικογένεια. Εκτός όμως από αυτή, έφτιαξαν και το πιο ξεχωριστό κατάστημα pet grooming στην Αθήνα: Το “The Creatures” στο οποίο τα αγαπημένα μας κατοικίδια λαμβάνουν την περιποίηση την οποία αξίζουν. Μπορούν να πάρουν το μπάνιο τους, να καλλωπιστούν και να απολαύσουν τα χάδια και τη φροντίδα του καταρτισμένου προσωπικού που τους φέρεται σα να είναι δικά του παιδιά.

Μέσα στο  “The Creatures”, υπάρχουν πολλά κατοικίδια τα οποία έχει υιοθετήσει η οικογένεια του καταστήματος όπως εξωτικοί πανέξυπνοι και πανέμορφοι παπαγάλοι, παιχνιδιάρικα κουνέλια, ινδικά χοιρίδια και πορτοκαλί ψάρια μέσα στην τεχνητή λίμνη τους. Τώρα τελευταία όμως, υιοθετήθηκαν από το “The Creatures” κάποια πολύ ιδιαίτερα πουλερικά τα οποία ονομάζονται Ayam Cemani ή αλλιώς “Lamborghini chicken”.

Το Ayam Cemani είναι μια σπάνια ράτσα κοτόπουλου από την Ινδονησία. Ayam σημαίνει «κοτόπουλο» στα ινδονησιακά, ενώ cemani (αρχικά λέξη της Ιάβας) σημαίνει «εντελώς μαύρο» (μέχρι τα κόκαλα). Έχουν ένα κυρίαρχο γονίδιο που προκαλεί υπερμελάγχρωση (ινομελάνωση), καθιστώντας το κοτόπουλο κυρίως μαύρο, συμπεριλαμβανομένων των φτερών, του ράμφους και των εσωτερικών του οργάνων.

Το Cemani είναι πολύ δημοφιλές για κοκορομαχίες στο Μπαλί, επειδή οι μηροί του έχουν πολύ περισσότερους μύες σε σύγκριση με τα άλλα κοτόπουλα, γεγονός που το οδηγεί στο να είναι πολύ πιο γρήγορο. Ως καθαρή ινδονησιακή φυλή, προέρχεται από το νησί της Ιάβας της Ινδονησίας και πιθανότατα χρησιμοποιείται από τον 12ο αιώνα για θρησκευτικούς και μυστικιστικούς σκοπούς. Πρόκειται για το πιο εμβληματικό κοτόπουλο, ένα πανέμορφο πλάσμα που με την άγρια και θαυμαστή total black ομορφιά του είναι επιβλητικό και μοναδικό.

Μέσα στο “Τhe Creatures” λοιπόν, κυκλοφορεί ο κόκορας Danny –που πλέον διαθέτει και προσωπικό προφίλ στο Instagram- αλλά και τα πέντε κορίτσια του. Ο Danny υιοθετήθηκε μαζί με τα πέντε κορίτσια του από το “The Creatures” καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν μπορούσε να φιλοξενήσει άλλο την συγκεκριμένη οικογένεια, για τους δικούς του λόγους . Τους προσέγγισε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, λόγω της ιδιαίτερης αδυναμίας και αγάπης που δείχνουν στα ζώα και έκανε πολύ καλά, καθώς ο Danny The Rooster αλλά και οι κυρίες του έπεσαν σε πραγματικά πολύ καλά χέρια.

Το “Τhe Creatures” ανέλαβε την αναδοχή, προς αποφυγήν της σφαγής ή των κυνομαχιών, κυρίως όμως, για τον υπέροχο χαρακτήρα του Danny, αλλά και των κοριτσιών του: Μηδενική επιθετικότητα, τρυφερότητα, στοργή, φιλικότητα με όλων των ειδών τα ζώα, κοινωνικότητα, διακριτικότητα και ευγένεια. Θα δείτε πως ο Danny απολαμβάνει την αγκαλιά, τα χάδια και το μπάνιο του σαν το πιο ήσυχο σκυλάκι.

Όσο για το όνομά του; Δανείστηκε το “Danny” από τον Τζον Τραβόλτα στην ταινία “Grease”, για το ιδιαίτερο χτένισμα του (τύπου κοκοράκι), το λαμπερό μαύρο των μαλλιών του, καθώς και το επιδεικτικό παράστημα του. Τα ονόματα των κοριτσιών του, πάλι εμπνεύστηκαν από την αείμνηστη πλέον, Ολίβια Νιούτον Τζον, δηλαδή τη “Sandy”, συμπρωταγωνίστρια στην ίδια ταινία, κι έτσι έχουμε τις: Sandy1, Sandy2, Sandy3, Sandy4 και Sandy5. Ξέρουμε ότι… έχετε ήδη chills, they’re multiplying!

Σε περίπτωση που λάτρεψες τον Danny και θα ήθελες να αποκτήσεις κι εσύ ένα τέτοιο “Lamborghini chicken” ο Νίκος Κατσίγιωργης σου λέει πως και που θα το βρεις: “Και βέβαια μπορεί οποιοσδήποτε να βρει Ayam Cemani κοτόπουλα, πάρα πολύ εύκολα στο διαδίκτυο, αν δεν κάνω λάθος εκτρέφονται και στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτά πωλούνται είτε σαν οικογένεια (ένας κόκορας και τρεις έως πέντε κότες) είτε σαν αυγά που θα πρέπει όμως να τα εκκολάψεις μόνος σου σε μηχανή.  Τώρα το εάν θα καταφέρει να γίνει μία κότα ή ένας κόκορας κατοικίδιο εξαρτάται άμεσα από τον χαρακτήρα του ζώου. Τα περισσότερα πουλερικά (κότες, πάπιες, χήνες, κ.α.) δεν είναι δεκτικά στην ανθρώπινη σχέση.” 

Παρόλα αυτά, ειδικά ο Danny, έχει καταρρίψει αυτή την θεωρία και είναι ο πιο clingy κόκορας που θα μπορούσες να αποκτήσεις ως pet. Plus, φαντάσου πόσο θα του πήγαινε ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ της Ένωσης!

 

Aν αγαπάς τα ζώα και τα πολυτελή αυτοκίνητα σου βρήκα το ιδανικό κατοικίδιο: Λέγεται Lamborghini chicken

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.