Ρετιφισμός: Το σεξουαλικό φετίχ που θα σε κάνει να βγεις με το φακό στο google

Ρετιφισμός: Το σεξουαλικό φετίχ που θα σε κάνει να βγεις με το φακό στο google

Μήπως είσαι ρετιφιστής όμως δεν το γνωρίζεις σαν όρο;

Γράφει η Έλενα Φάκου

Η ποδολαγνεία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σεξουαλικά φετίχ και αφορά κυρίως στους άνδρες. Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους επτά άνδρες ερεθίζεται ερωτικά στη θέα των γυναικείων ποδιών και ότι σχετίζεται με αυτά: Τα δάκτυλα, τις πατούσες, τις κάλτσες, τα καλσόν και τα παπούτσια. Όλα τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενα λατρείας τα οποία φαντασιώνεται, αλλά και αναζητά ώστε να ενταχθούν στη σεξουαλική πράξη και να τον οδηγήσουν σε οργασμό.

Η ποδολαγνεία εντάσσεται στην ευρύτερη ομπρέλα του BDSM καθώς εμπεριέχει μέσα της την υποταγή στο αντικείμενο του πόθου, ενώ αρκετοί από τους ποδολάγνους αρέσκονται στο να τους πατάνε με τα κάτω άκρα, να φιλούν τα πέλματα, τα δάκτυλα και να δέχονται αυνανισμό από τις πατούσες της συντρόφου τους- το λεγόμενο foot job.

Πάρα πολλοί άνδρες που έχουν το φετίχ της ποδολαγνείας αναζητούν φωτογραφίες και βίντεο όμορφων γυναικείων κάτω άκρων, τα οποία τους ερεθίζουν περισσότερο από άλλα σημεία του γυναικείου σώματος όπως το στήθος, τα οπίσθια ή ακόμα και το αιδοίο. Γι αυτό και υπάρχουν σχετικοί λογαριασμοί με τέτοιο υλικό στους οποία κάποιος μπορεί να βρει μόνο εικόνες κάτω άκρων και δακτύλων ή ποδιών με δαντελένια ή διχτυωτά καλσόν και ψηλοτάκουνα παπούτσια, με χιλιάδες ακολούθους οι οποίοι αρέσκονται να βλέπουν αποκλειστικά αυτά και διεγείρονται όσο κάποιοι άλλοι όταν βλέπουν κλασική πορνογραφία.

Ρετιφισμός: Το σεξουαλικό φετίχ που θα σε κάνει να βγεις με το φακό στο google

Άλλωστε η πιο συχνή αναζήτηση που έχει σχέση με φετίχ στη Google, αφορά στα γυναικεία πόδια.

Αρκετές γυναίκες έχουν εκμυστηρευτεί πως ένα σημαντικό ποσοστό των εισερχόμενων μηνυμάτων που λαμβάνουν στα social media δεν περιλαμβάνουν dick pics, αλλά εκδηλώσεις θαυμασμού για τα πόδια τους, και άνδρες που τους δηλώνουν ανοιχτά πως είναι φετιχιστές με τα πόδια και τις προσκαλούν να “περιποιηθούν” τα δικά τους κάτω άκρα: Nα τα φιλήσουν, να τα χαϊδέψουν, να τους πατήσουν με αυτά, ακόμη και να τους αγοράσουν ακριβά παπούτσια για να τις δουν να τα φορούν μπροστά τους και να σκύψουν να τα γλείψουν ή να εκσπερματώσουν πάνω τους. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το πιο διαδεδομένο σεξουαλικό φετίχ με εκατομμύρια οπαδούς.

Οι φετιχιστές είναι πολύ επιλεκτικοί με τα σημεία έλξης του γυναικείου ποδιού και αξιολογούν το σχήμα, το μέγεθος του πέλματος και των δακτύλων, το πεντικιούρ, τα κοσμήματα ( βραχιόλια στον αστράγαλο και δαχτυλίδια στα δάκτυλα ) αλλά και το γούστο στα παπούτσια, στις κάλτσες και τα καλσόν. Mάλιστα υπάρχουν σεξεργάτριες, οι οποίες λέγονται dominatrix και κάνουν sessions αποκλειστικά με όρους ποδολαγνείας: Ολόκληρη η συνεδρία βασίζεται πάνω στις ερωτικές πράξεις με τα πόδια τους. Πατούν τον παρτενέρ τους στο σώμα και στο πρόσωπο, τους φιλά και τους γλείφει τα κάτω άκρα, αλλάζουν παπούτσια, μπότες ή τακούνια και εκείνος μπορεί να πίνει κάποιο ποτό μέσα από αυτά και διάφορες άλλες πράξεις που τελικά οδηγούν τον φετιχιστή στην κορύφωση, χωρίς να υπάρχει καν διείσδυση τις περισσότερες φορές.

Υπάρχει μάλιστα μέχρι και “εγκυκλοπαίδεια ποδιών”, η λεγόμενη wiki feet, δηλαδή μια παραλλαγή της wikipedia, όπου χρήστες δημιουργούν τράπεζα πληροφοριών και φωτογραφιών ποδιών από γυναίκες βαθμολογώντας τα κάτω άκρα τους με άριστα τα 5 αστέρια.

Ρετιφισμός: Το σεξουαλικό φετίχ που θα σε κάνει να βγεις με το φακό στο google

Κάποια υποφετίχ της ποδολαγνείας είναι το shrimping και το retifism τα οποία έχουν ως βασική αρχή λατρείας τα πόδια αλλά γίνονται πιο συγκεκριμένα καθώς η ονομασία του πρώτου προέρχεται από την γαρίδα (shrimp στα αγγλικά)-είναι slang όρος- και έχει να κάνει με την υποταγή στα γυναικεία πόδια με τον άνδρα να θέλει να ακουμπάει, να δαγκώνει και να γλείφει τα πόδια της συντρόφου του – όπως ακριβώς απολαμβάνει τη γεύση μιας γαρίδας- και το δεύτερο, που προέρχεται από τον Γάλλο συγγραφέα Nicolas-Edme Rétif (1734–1806), έχει να κάνει με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τα οποία ανέφερε συχνά στα βιβλία του που τα υπέγραφε ως Rétif de la Bretonne.

Ρετιφιστής, είναι εκείνος που ζητά από την ερωτική του παρτενέρ να μη βγάλει τα τακούνια της κατά τη διάρκεια του σεξ.

Εδώ έχουμε μια πιο ξεκάθαρη έκφανση της γυναικείας κυριαρχίας πάνω στον άνδρα αφού τα παπούτσια είναι το αντικείμενο της λατρείας και εκείνος επιθυμεί να υποταχθεί στα γυναικεία πόδια, επομένως είναι ξεκάθαρη η σχέση κυριαρχίας-υποταγής όπως συμβαίνει στο BDSM.

Aν λοιπόν αφ’ενός πιάνετε τον εαυτό σας να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα γυναικεία κάτω άκρα και το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη σας εποχή καθώς οι γυναίκες φορούν ανοιχτά παπούτσια που αφήνουν τα δάκτυλά τους σε κοινή θέα ή αφ’ετέρου επιθυμείτε η σύντροφός σας στο σεξ να μην βγάζει τις δωδεκάποντες γόβες της, τότε προφανώς και είστε ρετιφιστές αλλά πιθανόν να μη γνωρίζατε τον όρο.

Ρετιφισμός: Το σεξουαλικό φετίχ που θα σε κάνει να βγεις με το φακό στο google

Σε κάθε περίπτωση η ποδολαγνεία και ο ρετιφισμός είναι προσωπικές σεξουαλικές επιλογές του καθενός και δεν πρέπει να προκαλούν κανένα αίσθημα ντροπής. Αν όταν εκδηλωθεί από τον άνδρα υπάρχει συναίνεση και η ερωτική παρτενέρ ιντριγκάρεται και συμφωνεί μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση και των δυο με διαφορετικό τρόπο και κοινό παρονομαστή. Μη ντραπείτε να συζητήσετε τις επιθυμίες σας με τη σύντροφό σας. Ανάμεσα σε ένα ενήλικο ζευγάρι που θέλει να διευρύνει τους σεξουαλικούς του ορίζοντες ο διάλογος βοηθάει και απογειώνει τη σεξουαλική ζωή και των δυο. Οι εποχές που τα φετίχ ήταν ταμπού έχουν περάσει και οι άνθρωποι που είναι μαζί πρέπει να γνωρίζουν τι αρέσει στον καθένα ώστε να έχουν μια υγιή επικοινωνία και μια ακόμη πιο υγιή και ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή.

 

 

 

 

Ρετιφισμός: Το σεξουαλικό φετίχ που θα σε κάνει να βγεις με το φακό στο google

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.