Ντούα Λίπα: Το νέο της τραγούδι τα «σπάει» – Πάνω από 21 εκατ. προβολές μέσα σε 48 ώρες! (VIDEO)

Ντούα Λίπα: Το νέο της τραγούδι τα «σπάει» - Πάνω από 21 εκατ. προβολές μέσα σε 48 ώρες! (VIDEO)

Eνουσιασμένοι οι θαυμαστές της

Η αναμονή τελείωσε: Μετά από μια σειρά αινιγματικών αναρτήσεων και από την επίσημη ανακοίνωσή της, η Ντούα Λίπα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, «Houdini».

Αναμενόμενα, το νέο κομμάτι της Ντούα Λίπα προκάλεσε ήδη χαμό, καθώς οι fans έσπευσαν να το ακούσουν αμέσως, ακόμα κι αν ήταν αργά τη νύχτα όταν έγινε διαθέσιμο στη χώρα τους (όπως στη δική μας).

Στο YouTube, ήδη, το απόγευμα της Παρασκευής, της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας του Houdini, οι προβολές είχαν φτάσει τα 9 εκατομμύρια, ενώ τα σχόλια έχουν γεμίσει με fans της σταρ που εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους. Πλέον οι προβολές έχουν ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια.

Εξάλλου, πρόκειται για το πρώτο τραγούδι της Lipa μετά το Dance the Night, που ήταν το πιο πετυχημένο από τα κομμάτια του soundtrack της ταινίας Barbie, και μετά από το εξαιρετικό άλμπουμ Future Nostalgia.

Πώς είναι το Houdini, το νέο κομμάτι της Ντούα Λίπα

Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει και ήθελαν την επιστροφή της Ντούα Λίπα να έχει έντονες επιρροές από τον «ψυχεδελικό» ήχο, τελικά δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Το Houdini διαφοροποιείται κάπως από την disco pop του Future Nostalgia, αλλά δεν ξεφεύγει σημαντικά από τα όρια της ποπ που τραγουδά η Ντούα Λίπα.

Είναι ένα τραγούδι που αξιοποιεί την ιδιαίτερη φωνή της, αν και με πιο διακριτικό τρόπο απ’ ό,τι το έκαναν άλλα στο παρελθόν, ενώ εισάγει και κάποιες ενδιαφέρουσες πινελιές, όπως ένα εντελώς απροσδόκητο κιθαριστικό σόλο στο τέλος, γεμάτο με παραμόρφωση.

Στο υπόλοιπο κομμάτι, η Lipa τραγουδά πάνω σε μια έντονα catchy μελωδία μπάσου, ενώ τα -βγαλμένα από τη δεκαετία του 1980- synths έχουν κεντρικό ρόλο.

Δεν πρόκειται για εντελώς διαφορετική «συνταγή», δηλαδή, αλλά δεν ήταν αναγκαία, κιόλας, μια μεγάλη διαφοροποίηση. Η Ντούα Λίπα είναι πάρα πολύ άνετη στο νέο στιλ της, χορεύει εκρηκτικά στο βίντεο κλιπ και μοιάζει να διασκεδάζει πολύ με το χορευτικό τραγούδι, σε μια εξαιρετική παραγωγή με τους Danny L Harle (πρόσφατα ακούσαμε δουλειά του στο Desire, I Want To Turn Into You, της Caroline Polachek) και Kevin Parker (Tame Impala).

Παρόλο που τα ονόματα στην παραγωγή και τα teasers μάς προϊδέασαν για μια μεγάλη στροφή στη μουσική της νέας δουλειάς της Ντούα Λίπα, το αποτέλεσμα, με βάση το πρώτο κομμάτι του επερχόμενου δίσκου, δεν φαίνεται να απομακρύνεται από τις ρίζες της.