Αντζελίνα Τζολί – Γιον Βόιτ: Η ταραχώδης σχέση πατέρα και κόρης – Γιατί σταμάτησαν να μιλάνε, ο ρόλος του Μπραντ Πιτ

Αντζελίνα Τζολί - Γιον Βόιτ: Η ταραχώδης σχέση πατέρα και κόρης - Γιατί σταμάτησαν να μιλάνε, ο ρόλος του Μπραντ Πιτ

Η απιστία του πατέρα της Αντζελίνα Τζολί όσο ήταν παντρεμένος

Η Αντζελίνα Τζολί και ο βραβευμένος με Όσκαρ πατέρας της, Γιον Βόιτ, έχουν περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα, με την περιβόητη δύσκολη σχέση τους να τους οδηγεί σε μηδενική επαφή για αρκετά χρόνια.

Παρόλο που το δίδυμο πατέρα-κόρης είχε στιγμές συμφιλίωσης κατά τη διάρκεια της τεταμένης σχέσης τους, έχουν επίσης βιώσει πολλές ταραχώδεις στιγμές που τους οδήγησαν στην αποξένωσή τους. Είχαν επαφή για λίγο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Lara Croft: Tomb Raider το 2001, αλλά η Αντζελίνα Τζολί φέρεται να διέκοψε ξανά τους δεσμούς με τον διάσημο πατέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Δεν μιλάμε πια τόσο πολύ», δήλωσε η διάσημη πρωταγωνίστρια στη Vogue το 2002, λίγο μετά τη συμμετοχή της στην ταινία Lara Croft. Η απιστία του Βόιτ ενώ ήταν παντρεμένος με τη μητέρα της Τζολί, Μαρσελίν Μπερτράντ, και το διαζύγιό τους που ακολούθησε, φέρεται επίσης να ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από τη ρήξη πατέρα και κόρης, με τα πικρά συναισθήματα να αναδύονται στην επιφάνεια με την πάροδο των ετών.

Παρόλο που το ζευγάρι τα έχει βρει στο παρελθόν, ο 84χρονος ηθοποιός «τα έχωσε» πρόσφατα στην 58χρονη κόρη του, για τις αντι-ισραηλινές αναρτήσεις της, χαρακτηρίζοντάς τες ως «ψέματα» και λέγοντας «ο ισραηλινός στρατός πρέπει να προστατεύσει το έδαφός τους».

Αντζελίνα Τζολί - Γιον Βόιτ: Η ταραχώδης σχέση πατέρα και κόρης - Γιατί σταμάτησαν να μιλάνε, ο ρόλος του Μπραντ Πιτ

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram, ο Βόιτ επέκρινε την Τζολί. «Είμαι πολύ απογοητευμένος που η κόρη μου, όπως τόσοι πολλοί, δεν έχει κατανόηση της τιμής του Θεού, των αληθειών του Θεού», είπε.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι πρώην ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «βομβαρδίζει σκόπιμα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες, που στερούνται τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικής βοήθειας» κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Απαντώντας, ο Γιον Βόιτ δήλωσε «απογοητευμένος» που η κόρη του δεν κατάλαβε ότι ο στόχος της Χαμάς ήταν «να εξοντώσει τη γη των Εβραίων».

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, ακολουθεί μια αναδρομή στην ταραχώδη σχέση πατέρα – κόρης.

Η απιστία του πατέρα της Αντζελίνα Τζολί όσο ήταν παντρεμένος

Ο Γιον Βόιτ παραδέχεται ότι είχε σχέση ενώ ήταν παντρεμένος με τη μητέρα της Αντζελίνα Τζολί, Μαρσελίν Μπερτράντ, πριν το ζευγάρι χωρίσει, όταν η κόρη τους ήταν μόλις πέντε ετών.

Ο Βόιτ και η μητέρα της Τζολί, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 1971, ενώ το δεύτερο παιδί τους, η Αντζελίνα Τζολί Βόιτ, γεννήθηκε το 1975.

Όμως το ζευγάρι χώρισε ένα χρόνο αργότερα και χώρισε επίσημα το 1980, όταν η Τζολί ήταν μόλις πέντε ετών.

Αν και υπήρχαν εικασίες σχετικά με το τι οδήγησε στο διαζύγιο των γονιών της, ο Βόιτ παραδέχτηκε αργότερα την απιστία, εξηγώντας: «Είχα μια σχέση και υπήρξε διαζύγιο. Υπήρχε πολύς πόνος και θυμός».

Η Τζολί και ο μεγαλύτερος αδελφός της, Τζέιμς Χέιβεν, μεγάλωσαν κυρίως από τη μητέρα τους, με τον Βόιτ να κάνει σποραδικές εμφανίσεις στη ζωή των παιδιών του – παίρνοντάς τα σε πρεμιέρες ταινιών και δημόσιες εκδηλώσεις.

Η Τζολί έγραψε ένα άρθρο για τους New York Times το 2020 για τη Γιορτή της Μητέρας, προς τιμήν της αείμνηστης μητέρας της που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2007, σε ηλικία 56 ετών, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο των ωοθηκών.

Στο κομμάτι, η ηθοποιός αναφέρθηκε στο διαζύγιο των γονιών της, παραδεχόμενη ότι ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους εκείνη και ο πατέρας της είχαν τόσο δύσκολη σχέση.

«Όταν ο πατέρας μου είχε δεσμό, άλλαξε τη ζωή [της μητέρας μου]», έγραψε. «Έβαλε φωτιά στο όνειρό της για την οικογενειακή ζωή. Αλλά εξακολουθούσε να αγαπάει το να είναι μητέρα».

Η Αντζελίνα Τζολί, ως γνωστόν, πάλευε με διατροφικές διαταραχές και αυτοτραυματισμό ως έφηβη και μέχρι τα 20 της, σύμφωνα με το RadarOnline.

Ένας πρώην οικογενειακός φίλος των γονιών της, συμφώνησε ότι ο Βόιτ δεν υπήρξε καλός πατέρας για τα παιδιά του.

«Ο Γιον Βόιτ ήταν ένας απαίσιος πατέρας για την Τζολί τότε», δήλωσε η πηγή στην Express. «Απατούσε τη μητέρα της. Η Μαρσελίν ήταν συντετριμμένη. Μου είπε ότι ο Γιον την είχε κακοποιήσει συναισθηματικά. Είπε ότι είχε κάτι με μια σταρλετίτσα του Χόλιγουντ», συνέχισε.

«Η Αντζελίνα πέρασε δύσκολα μεγαλώνοντας με αυτά που συνέβαιναν. Έχει μεγάλη εχθρότητα απέναντι στον πατέρα της».

Το διαζύγιο της Αντζελίνα Τζολί

Όταν η Αντζελίνα Τζολί χώρισε από τον σύζυγό της, Μπίλυ Μπομπ Θόρντον, το 2003 μετά από τρία χρόνια γάμου, ο πατέρας της σχολίασε δημοσίως τον χωρισμό της.

Ο Γιον Βόιτ παραδέχτηκε ότι κατηγορούσε το δικό του διαζύγιο από τη μητέρα της Τζολί για τα «σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα» της κόρης του.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly το 2002, ο ηθοποιός υποστήριξε ότι η κόρη του δεν ήταν «ποτέ φυσιολογική» και είπε ότι αυτό οφειλόταν στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν ο ίδιος στον γάμο του.

Ο Βόιτ είπε στο δημοσίευμα ότι «ποτέ δεν είχε την αίσθηση» ότι ο γάμος της Τζολί και του Θόρντον δεν θα κρατούσε λόγω «των σοβαρών προβλημάτων και των δύο».

«Και οι δύο έχουν μιλήσει πολύ δημόσια γι’ αυτά», είπε ο ηθοποιός του Midnight Cowboy. «Οπότε δεν είχα ποτέ καμία ελπίδα».

Ο Βόιτ υποστήριξε στη συνέχεια ότι η Τζολί αρνήθηκε να του μιλήσει και μάλιστα προχώρησε στη νομική αφαίρεση του «Βόιτ» από το επώνυμό της υπέρ του μεσαίου της ονόματος Jolie – το οποίο χρησιμοποιούσε εδώ και καιρό ως καλλιτεχνικό της όνομα – λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τη συνέντευξη στο Entertainment Weekly.

Η Τζολί απάντησε στα σχόλια του Βόιτ λέγοντας σε δήλωσή της: «Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω τους λόγους της κακής σχέσης μου με τον πατέρα μου. Θα πω μόνο ότι, όπως κάθε παιδί, ο [αδελφός] Τζέιμι και εγώ θα θέλαμε πολύ να είχαμε μια ζεστή και αγαπημένη σχέση με τον πατέρα μας», συνεχίζει η δήλωση.

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, έχω αποφασίσει ότι δεν είναι υγιές για μένα να βρίσκομαι κοντά στον πατέρα μου, ειδικά τώρα που είμαι υπεύθυνη για το δικό μου παιδί».

Το 2007, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ μοιράστηκε επίσης τους λόγους για τους οποίους πίστευε ότι τα παιδιά του δεν τον ήθελαν στη ζωή τους σε συνέντευξή του στο People.

«Βρίσκω πολύ σπαρακτικό το γεγονός ότι τα παιδιά μου θέλουν να ζωγραφίσουν ένα κακό πορτρέτο μου», παραδέχτηκε ο Βόιτ.

Η κίνηση συμφιλίωσης με τη βοήθεια του τότε συζύγου της Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ

Οκτώ χρόνια αφότου ο Βόιτ έκανε σχόλια για την ψυχική υγεία της κόρης του, φάνηκε να συμφιλιώνονται και ο παππούς συνάντησε και τα έξι παιδιά της Τζολί το 2010.

Η σταρ του Χόλιγουντ, η οποία μοιράζεται έξι παιδιά – τον Maddox, 22 ετών, τον Pax, 19 ετών, τη Zahara, 18 ετών, τη Shiloh, 17 ετών και τα δίδυμα Knox και Vivienne, ενός έτους – με τον Μπραντ Πιτ, φέρεται να προσέγγισε τον αποξενωμένο πατέρα της πριν από τις γιορτές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τότε σύζυγος της Τζολί φέρεται να βοήθησε να επέλθει ανακωχή μεταξύ των δύο, η οποία ξεκίνησε το 2007.

Η ημι-συμφιλίωση ήρθε μετά το θάνατο της μητέρας της Τζολί, με τον Πιτνα την ενθαρρύνει να προσεγγίσει την οικογένειά της.

Ο Βόιτ μοιράστηκε τα συναισθήματά του με την Daily Mail την εποχή της συμφιλίωσης, λέγοντας: «Εκείνη η στιγμή άλλαξε ολόκληρη τη ζωή μου. Μου έδωσε πίσω την κόρη μου και την οικογένειά μου. Η επανένωση με την Άντζι μου είναι πολύ πολύτιμη για μένα».

Σύμφωνα με την Express, η Αντζελίνα Τζολί είπε ότι η απόσταση ανάμεσα σε εκείνη και τον πατέρα της ήταν πολύ σκόπιμη. «Νομίζω ότι μερικές φορές πρέπει να αποστασιοποιείσαι από σχέσεις που νιώθεις ότι είναι ανθυγιεινές για σένα», είχε πει.

«Αλλά έχουμε μιλήσει και θα προσπαθήσουμε να γνωριστούμε καλύτερα και ίσως να προσπαθήσουμε να μην είμαστε αυτός ο μπαμπάς και η κόρη, αλλά να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον ως φίλοι τα επόμενα χρόνια».

Πατέρας και κόρη έρχονται πιο κοντά

Αντζελίνα Τζολί και Γιον Βόιτ ήρθαν πιο κοντά το 2017 μετά το θάνατο της μητέρας της και το διαζύγιο από τον Μπραντ Πιτ.

Πατέρας και κόρη φάνηκαν να απολαμβάνουν κάποια χρόνια συμφιλίωσης, ενώ φέρεται να ήρθαν πιο κοντά τα χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter τον Δεκέμβριο του 2017, η Τζολί άρχισε να κάνει βήματα για να συμφιλιωθεί και πάλι με τον πατέρα της, μετά το διαζύγιό της από τον Πιτ το 2016.

Μάλιστα, είχε δηλώσει τότε στο THR Awards Chatter Podcast: «Ο Γιον και εγώ γνωριστήκαμε καλύτερα – μέσω των εγγονών τώρα και βρίσκουμε μια νέα σχέση. Είχαμε κάποιες δυσκολίες, [αλλά] μέσω της τέχνης μπορέσαμε να μιλήσουμε. Είναι η κοινή γλώσσα».

Ο Βόιτ εξήρε τον ρόλο της Τζολί ως μητέρα, λέγοντας στο US Weekly ότι η ηθοποιός του Girl Interrupted είναι μια «πολύ αφοσιωμένη μαμά». «Το έχει. Τους δίνει αγάπη κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας τους», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε να εξυμνεί την ηθοποιό το 2020 στο έβδομο ετήσιο γκαλά Gold Meets Golden. «Αγαπάει τα παιδιά της, ασχολείται πάντα μαζί τους, ανησυχεί πάντα γι’ αυτά», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Radar Online.

Η Αντζελίνα Τζολί είχε επίσης ανοιχτεί για τη σχέση του Γιον Βόιτ με τα παιδιά της, λέγοντας στο Vanity Fair το 2017: «Ήταν πολύ καλός στο να καταλάβει ότι χρειάζονταν τον παππού τους αυτή τη στιγμή».

Έχει ανοίξει ξανά το ρήγμα;

Ο Γιον Βόιτ κατακεραυνώνει την Αντζελίνα για τα αντι-ισραηλινά της σχόλια σε πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram

Οι οικογενειακοί δεσμοί μπορεί να έχουν διακοπεί ξανά, αφού ο ηθοποιός έστρεψε τα βέλη του εναντίον της κόρης του για τα σχόλια της κατά του Ισραήλ.

Η Αντζελίνα Τζολί τα έβαλε με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) επειδή «σκοτώνουν σκόπιμα» παιδιά στις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Η ίδια καταδίκασε έντονα την αντίδραση των IDF στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, από τις οποίες σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων ήταν άμαχοι.

Ο Βόιτ, ο οποίος απαρνήθηκε τις φιλελεύθερες απόψεις του της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και έκτοτε έχει γίνει ένθερμος υποστηρικτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κάλεσε την Αντζελίνα Τζολί να επανεξετάσει τη γνώμη της για τον ρόλο του Ισραήλ στον πόλεμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jon Voight (@jonvoight)

Στις 4 Νοεμβρίου, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, λέγοντας: «Το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με απάνθρωπη τρομοκρατία σε αθώα μωρά, μητέρες, πατέρες, παππούδες και γιαγιάδες. Εσείς οι ανόητοι που αποκαλείτε το Ισραήλ το πρόβλημα, θα πρέπει να κοιτάξετε τον εαυτό σας και να αναρωτηθείτε ποιος είμαι εγώ; Τι είμαι εγώ; Και να ρωτήσετε τον Θεό αν μαθαίνω την αλήθεια ή μου λένε ψέματα και ακολουθώ όλους τους άλλους; Αυτοί που καταλαβαίνουν την αλήθεια βλέπουν το ψέμα. Η Χαμάς και αυτή η απάτη της κυβέρνησής της καταστρέφει τον ίδιο της το λαό».

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Αντζελίνα Τζολί είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση στο Instagram λέγοντας ότι αισθάνεται «άρρωστη και θυμωμένη για την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ» που προκάλεσε «τον θάνατο τόσων αθώων πολιτών».

«Προσεύχομαι κι εγώ για την άμεση, ασφαλή επιστροφή κάθε ομήρου και για τις οικογένειες που κουβαλούν τον αδιανόητο πόνο της δολοφονίας ενός αγαπημένου τους προσώπου. Πάνω απ’ όλα, για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν και για τα πολλά παιδιά που τώρα μένουν ορφανά», έγραψε η σταρ.

«Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι μια πράξη τρομοκρατίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν με τον βομβαρδισμό ενός άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο οποίος δεν έχει πουθενά να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό, δεν έχει δυνατότητα εκκένωσης και δεν έχει καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να περάσει τα σύνορα ή να αναζητήσει καταφύγιο», πρόσθεσε η Τζολί.

Συνέχισε λέγοντας «Λόγω της εργασίας μου με τους πρόσφυγες εδώ και 20 χρόνια, εστιάζω την προσοχή μου στους ανθρώπους που εκτοπίζονται από τη βία σε οποιοδήποτε πλαίσιο», ενώ καταδίκασε «την άρνηση παροχής βοήθειας, καυσίμων και νερού», καθώς «τιμωρεί συλλογικά» όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αθώων πολιτών και παιδιών.