Λίντα Εβαντζελίστα: Η αποκάλυψη για την πρόταση για γυμνές ΦΩΤΟ στα… 16 της

Λίντα Εβαντζελίστα: Η αποκάλυψη για την πρόταση για γυμνές ΦΩΤΟ στα... 16 της

Μίλησε για την καριέρα της

Τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε κατά τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ, αποκάλυψε η Λίντα Εβαντζελίστα.

Το διάσημο μοντέλο που έχει αγγίξει πλέον, τα 58 μίλησε για την καριέρα της στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «The Super Models» του Apple TV+. Όπως περιέγραψε, στα 16 της χρόνια, οι γονείς της την άφησαν να ταξιδέψει στην Ιαπωνία για κάποιες φωτογραφίσεις, γεγονός όμως, που δεν της βγήκε σε καλό.

«Είναι ειρωνικό που οι γονείς μου με άφησαν να πάω στην Ιαπωνία, όταν ήμουν 16 ετών, με συμβόλαιο μόντελινγκ. Δεν με άφηναν να πάω ούτε σε σχολική εκδρομή για σκι, αλλά με άφησαν να πάω στην Ιαπωνία», είπε αρχικά. Όταν έφτασε στο πρακτορείο, με το οποίο είχε το συμβόλαιό της στην Ιαπωνία, έγινε κάτι, το οποίο όπως είπε «την τρόμαξε».

«Όταν έφτασα στην Ιαπωνία, το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν ήταν για γυμνές φωτογραφίες. Με πίεσαν. Ήθελαν να πάρουν όλες μου τις μετρήσεις και να μου βγάλουν τα ρούχα», εξηγεί.

Η ίδια αρνήθηκε να γδυθεί, καθώς φοβήθηκε. Το περιστατικό αυτό την έκανε να σταματήσει για λίγο το μόντελινγκ. «Τρόμαξα, δεν έπρεπε ποτέ να έχω πάει εκεί μόνη μου. Γύρισα στο σπίτι μου και κάπως, τα παράτησα», σημειώνει.

Επίσης, για την κακοποίησή της από τον πρώην σύζυγό της, Ζεράλντ Μαρί, μίλησε η Λίντα Εβαντζελίστα. Το μοντέλο ήταν παντρεμένη με τον Μαρί από το 1987 έως το 1993, κατά τη διάρκεια του οποίου ήταν ο επικεφαλής της Elite Model Management στην Ευρώπη.

«Έμαθα ότι ίσως ήμουν σε λάθος σχέση. Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, να φύγεις δηλαδή από μια κακοποιητική σχέση. Καταλαβαίνω αυτή την έννοια επειδή την έζησα. Αν ήταν απλώς θέμα να πω ”Θέλω διαζύγιο, τα λέμε”… δεν λειτουργεί έτσι. Όσο για την κακοποίηση, ήξερε να μην αγγίζει το πρόσωπό μου, γιατί αυτό έφερνε το χρήμα, καταλαβαίνεις;».

Και συνέχισε: «Τον παντρεύτηκα όταν ήμουν 22 ετών και έφυγα όταν ήμουν 27 ετών. Με άφησε να φύγω αφού πρώτα τα πήρε όλα. Αλλά ήμουν ασφαλής και πήρα την ελευθερία μου».

Το 2020, ο Μαρί κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση από επτά γυναίκες, με την Εβαντζελίστα να παραδέχεται πως πίστεψε τους ισχυρισμούς αυτών των γυναικών, ενώ εξήρε το «θάρρος και τη δύναμή» τους.