Ελευθερία Αρβανιτάκη: Αυτός είναι ο απαράβατος όρος που βάζει με όλους τους δημοσιογράφους που έχει συναντηθεί

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Αυτός είναι ο απαράβατος όρος που βάζει με όλους τους δημοσιογράφους που έχει συναντηθεί

Ήταν όρος της όλα αυτά τα χρόνια

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ένωσαν τις φωνές τους σε μοναδική μουσική σύμπραξη στο Θέατρο Βράχων και με αφορμή τη συναυλία τους είχαν παραχωρήσει κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη.

«Ήταν όρος μου με όλους τους δημοσιογράφους που έχω συναντηθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν μιλάμε για την προσωπική μου ζωή. Κάποια στιγμή αποφάσισα να μοιραστώ μερικά προσωπικά πράγματα και φτάνει, μέχρι εκεί ήταν. Βλέπω ότι η Ελεωνόρα προσπαθεί να κρατήσει την προσωπική της ζωή για την ίδια, κάτι που κι εγώ έκανα σε όλη μου τη ζωή» είχε αποκαλύψει η δημοφιλής ερμηνεύτρια.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, όση ένταση και δύναμη εκπέμπει στη σκηνή με την φωνή της, τόση ηρεμία και διακριτικότητα χαρακτηρίζουν τη ζωή της. Σαν τη θάλασσα. Ίσως γιατί κατάγεται από δύο νησιά, την Ικαρία και τους Παξούς.

«Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Η μαμά μου είναι από την Ικαρία, από τον Αγιο Κήρυκο. Το πατρικό της ήταν στο ψηλότερο χωριό του νησιού, την Οξέ. Όλα μου τα καλοκαίρια, ως τα 18 μου, τα πέρασα στην Ικαρία. Αργότερα αραίωσα να πηγαίνω. Με τις συναυλίες δεν έχω πια τον χρόνο. Κουβαλάω μέσα μου την Ικαρία. Είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου και της αισθητικής μου. Κατάγομαι και από άλλο ένα νησί, τους Παξούς, πολύ διαφορετικό αλλά εξαιρετικό κι αυτό. Τα τελευταία χρόνια άρχισα να πηγαίνω πιο συχνά. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στην Αθήνα. Ο πατέρας μου δούλευε στη ΔΕΗ. Μετά πήγε στο Κονγκό, αλλά δυστυχώς έγινε τότε η επανάσταση και έφυγε άρον-άρον. Γύρισε στην Αθήνα, αρρώστησε και έφυγε από την ζωή» είχε δηλώσει σε άλλη της συνέντευξη.