Φωκάς Ευαγγελινός: «Δάσκαλος μπαλέτου έγραψε στο κολάν μου, “αίσχος” με κιμωλία»

Eurovision 2022: Φωκάς Ευαγγελινός: «Με την Αμάντα Γεωργιάδη είναι δύσκολα τα πράγματα»

«Ο πατέρας μου μου έκοψε τα πάντα, είχαν αντιρρήσεις κι ο πατέρας κι η μητέρα μου»

Ο Φωκάς Ευαγγελινός έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην απόφασή του να ασχοληθεί με τον χορό, αλλά και την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο.

Ο γνωστός χορογράφος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» κι αρχικά, αναφέρθηκε στην αντίδραση των γονιών του, όταν τους ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον χορό.

«Ο πατέρας μου μου έκοψε τα πάντα, είχαν αντιρρήσεις κι ο πατέρας κι η μητέρα μου. Δεν τους κράτησα κακία. Όταν ανακοίνωσα στον πατέρα μου ότι θα ασχοληθώ με τον χορό, μου πέταξε μια καρέκλα. Παρόλα αυτά, χαιρόταν για εμένα και ερχόταν να με παρακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στη σχολή εμποροπλοιάρχων. Παράλληλα ασχολούμουν με τον χορό», συμπλήρωσε. «Όταν μπήκα στην κρατική σχολή, δεν ήξερα μπαλέτο. Ήταν πολύ δύσκολα. Θα μπορούσα να τα έχω παρατήσει. Είχα έναν δάσκαλο μπαλέτου, που έχει πεθάνει τώρα, ο οποίος μπαίνει μέσα, λέει “καθίστε ακίνητοι όλοι” και γράφει με μια κιμωλία στο κολάν μου “αίσχος”. Θα μπορούσε να είναι μπούλινγκ και να με απογοητεύσει. Εγώ όμως γελούσα, γιατί μπορεί να είχε και δίκιο», περιγράφει.

Τέλος, αναφορικά με την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο, δήλωσε πως θέλει να στηρίξει τους καλλιτέχνες στον αγώνα τους αναφορικά με το προεδρικό διάταγμα και τόνισε πως το κίνημα είναι πολύ μεγάλο και στο τέλος, θα φέρει τη δικαίωση.