Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την σπάνια ασθένεια του: «Κανείς δεν με πιστεύει»

Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την σπάνια ασθένεια του: «Κανείς δεν με πιστεύει»

Ο Μπραντ Πιτ ανοίγει την καρδιά του

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Μπραντ Πιτ. Ο σταρ του Χόλυγουντ, που πριν λίγες ημέρες πέταξε «βόμβα» λέγοντας πως πλησιάζει η ώρα που θα πει «αντίο» στην υποκριτική, αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με την «προσωπαγνωσία» ή αλλιώς «τύφλωση του προσώπου».

Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση που δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή επιδεινώνεται και δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο να αναγνωρίσει ακόμα και την οικογένειά του ή τους φίλους του.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτή χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Esquire, ο ηθοποιός είχε αναφέρει ότι κάποιοι τον μισούν επειδή δεν τους χαιρετά έξω αλλά ο ίδιος απλά χρειάζεται βοήθεια.

«Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια», είχε τονίσει.

Έρευνα το 2017, έδειξε ότι η «προσωπαγνωσία» πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που γεννήθηκαν με μικρότερο από το κανονικό βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη βάρους ενός μωρού, προκαλεί συνέπειες και στη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς ακριβώς λειτουργεί η όλη διαδικασία, αρκετές δεκαετίες μετά τη γέννησή τους.

Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο, είναι σε ποσοστό 2,5%. Στη λίστα όσων πάσχουν από την πάθηση συγκαταλέγεται και ο κωμικός Στίβεν Φράι.