«Χυλόπιτα» μεγατόνων στον Αντώνη Κανάκη: O άνδρας που αρνήθηκε να πάει καλεσμένος στο Βινύλιο του ΑΝΤ1

«Χυλόπιτα» μεγατόνων στον Αντώνη Κανάκη: O άνδρας που αρνήθηκε να πάει καλεσμένος στο Βινύλιο του ΑΝΤ1

Στόχευσε ψηλά αλλά...

Στο Ράδιο Αρβύλα της Δευτέρας 22/4 ο Αντώνης Κανάκης έκανε μία αποκάλυψη για την προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι της εκπομπής Βινύλιο να φέρουν για πρώτη φορά στην εκπομπή καλεσμένο, να μιλήσει σε μία ανοιχτή συζήτηση, ένα πολιτικό. Όχι όμως όποιον και όποιον αλλά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο παρουσιαστής και παραγωγός των δύο εκπομπών, αποκάλυψε τις επαφές που είχαν με τη διευθύντρια του γραφείου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις αρχικές απαντήσεις που πήραν και την τελική αρνητική κατάληξη, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι δεν είχε ποτέ ελπίδα να γίνει μία τέτοια ανοιχτή συζήτηση από έναν πολιτικό που επισκέπτεται ψυχαγωγικές εκπομπές να μιλήσει μόνο για ντολμαδάκια και ελαφριά θέματα και όχι ένα θέμα όπως το έγκλημα στα Τέμπη.

«Καλέσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη ημέρα αφού απευθύναμε την πρόσκληση δημοσίως, την απευθύναμε κανονικά στο γραφείο του στην Διευθύντρια Επικοινωνίας. Αυτό το κάναμε 21 Μαρτίου για να υπάρχει αρκετός χρόνος και είπαμε οποιαδήποτε ημέρα και όποτε θέλετε εσείς ελάτε. Δεν πήραμε καμία απάντηση μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, όπου δόθηκε ένα ραντεβού και μιλήσαμε με την Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού και μας είπαν ότι είναι θετικοί. Μετά κάναμε μία συζήτηση για το ποιο θα είναι το πλαίσιο και ότι δεν θα είναι τίποτα προσυμφωνημένο, δεν θα υπάρχει τίποτα ελεγχόμενο και ότι θα κάνουμε μία συζήτηση με βάση τα Τέμπη, αλλά όχι μόνο για τα Τέμπη. Θα συζητήσουμε γενικότερα και από την πλευρά μας δε θα είμαστε ούτε φιλικοί αλλά ούτε και εχθρικοί. Θα είμαστε ουδέτεροι και θα μιλήσουμε με επιχειρήματα και δίκαια, λογικά για όλα.

Μου είπε ότι θα το συζητήσουν με την υπόλοιπη ομάδα και τον Πρωθυπουργό. Από τότε έχουν περάσει 11 ημέρες και μεθαύριο τελειώνουμε τις εκπομπές. Δεν υπήρξε καμία απάντηση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά -για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καμία ελπίδα ότι θα έρθει- ότι οι επιλογές εμφανίσεων γίνονται ή για ντολμαδάκια και αηδίες ή όταν μιλάμε στις ενημερωτικές εκπομπές μέσα σε ένα πλαίσιο είτε απόλυτα ελεγχόμενο είτε ψιλοελεγχόμενο. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έρθει, όπως αποδεικνύεται, για να γίνει μια πραγματική συζήτηση με αντίλογο χωρίς να είναι τίποτα προσυμφωνημένο, μία ανοιχτή κουβέντα. Λυπούμαστε πολύ. Λυπούμαστε πολύ για την εξέλιξη αυτή, αν και το περιμέναμε. Αποδεικνύεται πως όταν δεν είσαι «καθαρός», αποφεύγεις και θέλεις να είναι όλα ελεγχόμενα όταν είναι να κάνεις μία δημόσια συζήτηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης δείχνοντας παράλληλα ένα βίντεο από επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ψυχαγωγικές εκπομπές.