Στους 57 οι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη

Στους 57 οι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη

Η τραγωδία δεν έχει τέλος

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β’ ,Κωνσταντία Δημογλίδου, 48 άτομα παραμένουν για νοσηλεία.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην Ελληνική Αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το ”μέχρι στιγμής”, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ..

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Πριν λίγα λεπτά ο συνήγορός του Στέφανος Παντζαρτζίδης, σε δηλώσεις του, είπε πως ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα πως είναι συντετριμμένος από την τραγωδία.

Επίσης, ο συνήγορος του 59χρονου είπε πως αν και είναι νωρίς ακόμη για όλα, «θα πρέπει να μην κοιτάμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θα μελετηθούν εφόσον ληφθεί το αντίγραφο της δικογραφίας.