Αυτά είναι 3 τοπ σάντουιτς του πλανήτη

Αυτά είναι 3 τοπ σάντουιτς του πλανήτη

Εσείς πιο θα δοκιμάζατε;

Υπάρχει φαγητό πιο «ταπεινό» αλλά λατρεμένο σε παγκόσμιο επίπεδο από το σάντουιτς;

Ένα σνακ που τρώγεται όλες τις ώρες και γεμίζει με κάθε λογής λιχουδιά, με ό,τι τραβάει η όρεξη του καθενός. Το ψωμάκι, από γαλλική μπαγκέτα μέχρι sando, μπορεί να γεμίσει με αλλαντικά, τυριά, πατάτες ή φρέσκα λαχανικά.

Ταξιδεύοντας, λοιπόν, στον πλανήτη των σάντουιτς, το CNN εντόπισε τα 23 καλύτερα του κόσμου.

Pambazo, Μεξικό

Οι τορτίγιες μπορεί να έρθουν στο όταν πρόκειται για το Μεξικό, ωστόσο, ένα από τα πιο διάσημα antojitos της χώρας (σνακ του δρόμου ή ορεκτικά) είναι το pambazo, ένα αγαπημένο street food σάντουιτς από τη Veracruz και την Πουέμπλα. Το σκαν φέρεται να εμπνεύστηκε από το σχήμα ενός μεξικανικού ηφαιστείου.

Το ψωμί έχει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα χάρη στην ελαφρώς πικάντικη σάλτσα guajillo. Το σάντουιτς γεμίζει με πατάτες και το μεξικάνικο τσορίθο, μαρούλι, τυρί και κρέμα.

Tramezzino, Ιταλία

Αν και έχει καταγωγή από το Τορίνο, η Βενετία πήγε αυτό το σνακ στο επόμενο επίπεδο. Το σάντουιτς αυτό μπορεί να γεμίσει από ελιές και τόνο, βραστά αυγά και λαχανικά μέχρι νόστιμο προσούτο.

Σε όλη τη Βενετία βγάζουν πιατέλες με τραμετζίνι το μεσημέρι. Αν θέλετε να το κάνετε σωστά, απολαύστε το σνακ σας με ένα ποτήρι κρασί.

Shawarma, Μέση Ανατολή

Το όνομα του Shawarma προέρχεται από την αραβική λέξη για το «γύρισμα» — μια αναφορά στο πώς μαγειρεύεται το σάντουιτς αυτό με κρέας στη Μέση Ανατολή σε κάθετη σούβλα.

Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του δημοφιλούς street food, η βάση του είναι ψητό κρέας με μπαχαρικά (συνήθως κοτόπουλο, αρνί ή μοσχαρίσιο κρέας) στη ψησταριά και τυλιγμένο σε ένα ελαφρύ ψωμάκι πίτας. Γεμίζει με ντομάτες, κρεμμύδια και μαϊντανό και ίσως σάλτσα ταχίνι και, ίσως, καυτερή σάλτσα για τους τολμηρούς.