Το πρώτο μουσείο αιδοίου ψάχνει νέα στέγη

Το πρώτο μουσείο αιδοίου ψάχνει νέα στέγη

Του ζητήθηκε να εγκαταλείψει τον χώρο που βρίσκεται

Το πρώτο μουσείο αιδοίου στον κόσμο κλείνει αυτή την εβδομάδα, αφού του ζητήθηκε να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνταν.

Το μουσείο αιδοίου άνοιξε σε χώρο στη Bethnal Green τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας μετακομίσει από την Camden Market.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι χαρακτήρισε δυσάρεστη την είδηση ότι έπρεπε να κλείσει τόσο σύντομα και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στην εξεύρεση νέων χώρων.

Το δωρεάν μουσείο, το οποίο αποσκοπεί στη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη γυναικολογική ανατομία και υγεία, είχε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των 10 μηνών λειτουργίας του στο ανατολικό Λονδίνο.

Ξεκίνησε το 2017 φιλοξενώντας pop-up εκθέσεις πριν ανοίξει στην Camden Market το 2019 με την έκθεση Muff Busters: Vagina Myths and How to Fight Them.

Πέρυσι, όταν μετακόμισε στο Bethnal Green, φιλοξένησε τις εκθέσεις Periods: A Brief History- και From A to V, οι οποίες εξέταζαν τη γυναικολογική ανατομία και τον ακτιβισμό.

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στη Bethnal Green, αποδείξαμε για άλλη μια φορά πόσο πολύ ο κόσμος χρειάζεται και θέλει ένα Μουσείο Αιδοίου», πρόσθεσε εκπρόσωπος.

Το μουσείο θα συνεχίσει να λειτουργεί διαδικτυακά, καθώς η ομάδα θα αναζητά νέα στέγη.