Viral το σημείωμα πυροσβεστών -«Συγγνώμη για την πόρτα, έπρεπε να μπούμε»

Viral το σημείωμα πυροσβεστών -«Συγγνώμη για την πόρτα, έπρεπε να μπούμε»

Συγκινητικό

 

Μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Αττικής και όχι μόνο δίνουν τις τελευταίες ημέρες πυροσβέστες, προσπαθώντας να σώσουν κατοικίες και περιουσίες.

Κάτοικος στα Μέγαρα μίλησε για το σημείωμα που τού άφησαν πυροσβέστες, οι οποίοι μπήκαν μέσα στο σπίτι του για να το σώσουν από τις φλόγες. «Συγγνώμη για την πόρτα έπρεπε να μπούμε μέσα», έγραψαν στο σημείωμα.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Νίκος Λάμψας ανέφερε ότι δεν βρισκόταν στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά αλλά έβλεπε από την τηλεόραση τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Όταν όμως έφτασε στο σημείο οι άνδρες της Πυροσβεστικής τον ενημέρωσαν πως κατάφεραν να σώσουν το σπίτι του και ότι άφησαν ένα σημείωμα προς εκείνον.

«Το σημείωμα ήταν όντως συγκινητικό. Προσέφεραν τα μέγιστα. Τους ευχαριστώ από την ψυχή μου γιατί αν δεν ήταν αυτοί οι δύο άνθρωποι ο Τάσος και ο Χρήστος και όλο το πυροσβεστικό σώμα το σπίτι θα είχε καεί. Δευτερόλεπτα πριν η φωτιά είχε ακουμπήσει το σπίτι. Αυτοί οι δύο άνθρωποι θυσιάζοντας πάρα πολλά πράγματα, έκαναν το χρέος του και το σημαντικό μας συγκίνησαν με αυτό το σημείωμα και θα το κρατήσουμε για όλη μας τη ζωή, θα το βάλουμε σε κορνίζα».

«Έκαναν το χρέος τους και στο τέλος ζήτησαν και συγγνώμη. Ήρθα στο σπίτι, τους βρήκα και μου είπαν σας έχουμε αφήσει κάτι. Εκπληκτικά παιδιά. Τους ευχαριστώ δημόσια ξανά. Όλη τη νύχτα έμειναν εδώ μαζί μας. Αγκαλιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε γιατί είχαν σώσει το σπίτι, βούρκωσα», πρόσθεσε.