Κανάκης: «Αρρωστημένη κτητικότητα, στην γυναίκα απαγορεύονται πράγματα που για τον άνδρα είναι πολύ φυσιολογικά»

Κανάκης: «Οι ευθανασίες γίνονται πάντα στους λάθος γαϊδάρους»!

Τι είπε ο Αντώνης Κανάκης

Με το Βινύλιο ήρθε ο Αντώνης Κανάκης, μαζί με την τηλεοπτική του παρέα, τη νύχτα της Παρασκευής μέσα από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 στους δέκτες μας.

Σε αυτό το επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής, η παρέα από τη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με την… μάχη των δύο φύλων και όλα όσα αυτή συμπεριλαμβάνει με την πάροδο του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δε, όταν αυτή έφτασε στο κομμάτι της ζήλιας και της κτητικότητας, ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να κάνει μια πολύ σαφή και αιχμηρή τοποθέτηση.

«Λίγο πιο πριν αναφερθήκαμε σε μια έρευνα σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες εκτιμούν πάρα πολύ την αυτοπεποίθηση στον άνδρα. Οπότε αυτά τα δύο είναι αντικρουόμενα. Δεν μπορείς να έχεις δηλαδή αυτοπεποίθηση και συγχρόνως να ψαρώνεις και να σε ενοχλεί το οτιδήποτε μπορεί να αρέσει στη σύντροφο σου παράλληλα με εσένα. Δεύτερον, θεωρώ πραγματικά ότι είναι άχρηστη η ζήλια και θεωρώ πως είναι λίγο επικίνδυνο στερεότυπο αυτό. Έχει να κάνει με την κτητικότητα κυρίως του άνδρας προς τη γυναίκα, για αυτό και είπα ότι θέλω να το σοβαρέψω λίγο και το θεωρώ λίγο επικίνδυνο».

«Έχουμε κληρονομήσει μια αρρωστημένη κτητικότητα. Μια κτητικότητα κανονικά ιδιοκτησία όπου στη γυναίκα απαγορεύονται πράγματα που για τον άνδρα είναι πολύ φυσιολογικά. Δηλαδή για τον άνδρα είναι πολύ φυσιολογικό να βλέπει άλλες γυναίκες στον δρόμο, να του αρέσουν και να τις σκέφτεται ενώ στη γυναίκα απαγορεύονται αυτά τα πράγματα. Αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι που μας κρατάει πολύ πίσω και καλό είναι να αλλάξει. Έχουν απόλυτα δικαίωμα οι γυναίκες, από τη στιγμή που είναι ανθρώπινα όντα, να τους αρέσει κάτι άλλο παράλληλα και θα έπρεπε να μπορούν και να το εκφράσουν και αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Γι’ αυτό και θέλω να καταλήξω ότι είναι άχρηστη η ζήλια. Αν πραγματικά βρίσκεσαι σε μια σχέση που έχει νόημα και έχεις επιλέξει τον άλλον άνθρωπο για πολλά πράγματα, όχι μόνο για την εμφάνιση που φυσικά στο τέλος δεν θα είναι το καθοριστικό, τι σε νοιάζει αν έχει δει και έναν άλλον άνθρωπο που τον βρίσκει όμορφο ή χαριτωμένο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Βινύλιο» τη νύχτα της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.