MasterChef: Αποχώρησε ένα από τα φαβορί (VIDEO)

MasterChef: Αποχώρησε ένα από τα φαβορί (VIDEO)

Ποιος αποχώρησε από το MasterChef

Ένα από τα φαβορί του MasterChef 2023, ο Ηλίας Κιαζόλι δεν κατάφερε να πείσει τους σεφ-κριτές με το πιάτο του και αναγκάστηκε να κρεμάσει την ποδιά του και να αποχωρήσει.

Αντίθετα στην τελική 7άδα βρέθηκε ο Νίκος Τράκας, ο οποίος «σώθηκε» από τους παίκτες της ηττημένης ομάδας και δεν χρειάστηκε να διαγωνιστεί με τους Άγγελο, Αλέξανδρο και Ηλία που κλήθηκαν να υπερασπιστούν την παραμονή τους στο ριάλιτι μαγειρικής του STAR.

Από την ομαδική δοκιμασία στην οποία Κόκκινοι και Μπλε κλήθηκαν να ετοιμάσουν πέντε μεζέδες σε συγκεκριμένες κατηγορίες και με διαφορετικά υλικά ως πρωταγωνιστές, έχοντας ως μόνη πηγή θερμικής επεξεργασίας τη φωτιά, νικητές αναδείχθηκαν οι Κόκκινοι που συγκέντρωσαν 104 βαθμούς και οι Μπλε 96.

Λίγο πριν τη δοκιμασία αποχώρησης ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε μια ανακοίνωση που «πάγωσε» τους παίκτες. Έδωσε 4 μπλοκάκια στους παίκτες της ηττημένης ομάδας και τους ζήτησε να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο παίκτης που δε θα πάρει μέρος στη δοκιμασία δίνοντας την ευκαιρία σε αυτό τον παίκτη να περάσει απευθείας στους top 7. Ο Νίκος Τράκας συγκέντρωσε τρεις θετικές ψήφους και μία ο Αλέξανδρος. Έτσι ο Νίκος πήγε απευθείας στους top 7 του MasterChef 2023.

Οι τρεις του τάκου έπρεπε να αντιγράψουν μια ιδιαίτερη μαγειρίτσα με θαλασσινά του βραβευμένου σεφ με αστέρι Michellin, Luca Piscazzi.

Μετά την κριτική που δέχθηκαν από τους τρεις σεφ, Άγγελος και Αλέξανδρος κέρδισαν από μία θέση στον εξώστη και την τελική 7άδα του MasterChef 2023, αναγκάζοντας τον Ηλία Κιαζόλι, ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το φετινό έπαθλο, να παραδώσει την ποδιά και να αποχωρήσει από τον μαγειρικό διαγωνισμό.

Στις τελευταίες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Ηλίας Κιαζόλι δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση και να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Είμαι χαρούμενος γενικά. Πέρασα πολύ ωραία φέτος, πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά και κρατάω μόνο τα θετικά. Θέλω να δω στον τελικό τον Πορφύρη, τον Άγγελο, τον Άλεξ και τον Τράκα. Σας συμπαθώ όλους αλλά έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Κουτσόπουλο», είπε ο Ηλίας Κιαζόλι.

«Για μένα είσαι από τους καλύτερους μάγειρες που έχουν περάσει από το MasterChef όλα αυτά τα χρόνια που ο διαγωνισμός είναι στον αέρα. Το λέω και το εννοώ», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, άποψη που υιοθέτησε και ο Πάνος Ιωαννίδης.