Χαμός στην Ισπανία: Οι παίκτες του MasterChef έστειλαν στο νοσοκομείο 44 άτομα! (VIDEO)

Χαμός στην Ισπανία: Οι παίκτες του MasterChef έστειλαν στο νοσοκομείο 44 άτομα! (VIDEO)

Τι συνέβη

Χαμός επικρατεί στην Ισπανία μετά τη μαζική δηλητηρίαση στο ισπανικό MasterChef που έστειλε 44 ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Ο 11ος κύκλος του γνωστού μαγειρικού ριάλιτι δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν, καθώς σε μια εξωτερική δοκιμασία που έγινε στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, το Oceanogràfic στη Βαλένθια οι υποψήφιοι μάγειρες δηλητηρίασαν τους προσκεκλημένους τους.

Οι παίκτες έπρεπε να προετοιμάσουν πιάτα για ένα θαλασσινό μενού προκειμένου να ικανοποιήσουν τους προσκεκλημένους της παραγωγής, ωστόσο όπως φάνηκε στη συνέχεια όλα πήγαν στραβά.

Το γύρισμα για τη συγκεκριμένα δοκιμασία έγινε τον Ιανουάριο αλλά προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες οπότε και έγινε γνωστό το σκάνδαλο. Μάλιστα, μία εργαζόμενη στο ενυδρείο έγραψε στο Twitter ότι έχασε 5 κιλά σε 3 μέρες από τις διάρροιες και τους εμετούς εξαιτίας της δηλητηρίασης.

Το μενού που τους έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Υγείας, 44 άνθρωποι από τους 100 προσκεκλημένους έπαθαν τροφική δηλητηρίαση , όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει έρευνα, καθώς έχουν περάσει μήνες από το γύρισμα και δεν υπάρχουν πλέον δείγματα τροφίμων για να εξεταστούν.

Η εταιρεία παραγωγής ζήτησε συγγνώμη, αναγνωρίζοντας αυτό που είχε συμβεί, τονίζοντας όμως ότι είναι κάτι πολύ σπάνιο στα 11 χρόνια του ριάλιτι.

«Λυπούμαστε πολύ για την αδιαθεσία που ένιωσαν μερικοί από τους προσκεκλημένους στο εξωτερικό μας γύρισμα στη Βαλένθια. Πρόκειται για μια απολύτως σπάνια περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ως απόλυτη προτεραιότητα να εγγυάται για τα τρόφιμα που διαχειρίζονται τα άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία».

Το μενού ήταν κοινό και για τις δύο ομάδες και αποτελούνταν από ένα πρώτο πιάτο moluscada valenciana (που αποτελείται από στρείδια, μύδια και πέστο με βάση τα φύκια), ένα δεύτερο το δεύτερο ένα ταϊλανδέζικο σουκέτ (αχνιστό) με λαβράκι και για επιδόρπιο ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

“¡Es mi fallo!”: Marta se siente frustrada | MasterChef 11
Εκτιμάται ότι το πιάτο που τους έστειλε «αδιάβαστους» ήταν εκείνο με τα στρείδια και τα μύδια, που είναι γνωστά ότι προκαλούν δηλητηριάσεις αν δεν τα διαχειριστεί σωστά ο μάγειρας.

Η επιβλέπουσα σεφ Rakel Cernicharo προειδοποίησε ότι τα πιάτα είχαν πολλά λάθη αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε ότι ήταν και επικίνδυνα.