Τελικός MasterChef: Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ο μεγάλος νικητής

Τελικός MasterChef: Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ο μεγάλος νικητής

Ο δρόμος προς τον τελικό

Η μεγάλη ημέρα του τελικού του MasterChef έφτασε και νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, κατακτώντας τον τίτλο και κερδίζοντας 50.000 ευρώ.

Καλλιόπη Μπεζαντέ και Πάνος Κουμουνδούρους φόρεσαν τις λευκές του ποδιές και στάθηκαν μπροστά στους κριτές του MasterChef.

Στην αρχή του αποψινού επεισοδίου, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσαν τη βαθμολογία από το εστιατόριο Delta. H Καλλιόπη πήρε 7/10 από τον Θάνο Φέσκο και τον Γιώργο Παπαζαχαρία ενώ ο Πάνος πήρε 8/10, με αποτέλεσμα να προηγείται. Συνολικά, ο Πάνος είχε 29 βαθμούς και η Καλλιόπη 27.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των δύο φιναλίστ του MasterChef:

Matteo Lorenzini

  • Πάνος: 7/10
  • Καλλιόπη: 6/10

Στέλιος Σακαλής

  • Πάνος: 7/10
  • Καλλιόπη: 6/10

Οι κριτές του MasterChef

  • Πάνος: 7/10
  • Καλλιόπη: 7/10

Clare Smyth

  • Πάνος: 8/10
  • Καλλιόπη: 7/10

 

Ο δρόμος για τον τελικό ήταν μακρύς. Μετά το εστιατόριο Delta, οι δύο διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Τοσκάνη. Εκεί, βρέθηκαν στον χώρο του Αββαείου του Pasignano, όπου λειτουργεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ιταλία, η «Osteria di Pasignano» και γνώρισαν τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Matteo Lorenzini, ο οποίος τους βαθμολόγησε για ένα μενού τριών σταδίων με προϊόντα που παράγονται στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι.

Το μαγειρικό αυτό ταξίδι ολοκληρώθηκε στο χωριό Gaiole in Chianti όπου γνώρισαν τον μοναδικό Έλληνα σεφ, βραβευμένο με αστέρι Michelin στην Ιταλία, chef Στέλιο Σακαλή, που συνδυάζει άψογα την ιταλική και ελληνική κουζίνα.

Καλλιόπη και Παναγιώτης επέστρεψαν, στη συνέχεια στην κουζίνα του MasterChef, προκειμένου να προετοιμάσουν ένα δικό τους μενού για τους τρεις κριτές του διαγωνισμού.

Στην τελευταία δοκιμασία του MasterChef, τους δύο φιναλίστ περίμενε μια τεράστια έκπληξη. Η πόρτα της κουζίνας άνοιξε και μπήκε η κορυφαία Βρετανή σεφ, Clare Smyth.

Έχοντας στο βιογραφικό της τον τίτλο της «Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο», βραβείο που της απονεμήθηκε από το «The World’s Best 50 Restaurants» και τρία αστέρια Μichelin, η μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της, έφερε στους δυο φιναλίστ ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο. Από το θρυλικό Core by Clare Smith του Λονδίνου, η πολυβραβραβευμένη σεφ ήρθε να εντυπωσιάσει και να εμπνεύσει όλες τις αισθήσεις και τα κατάφερε.

Μετά από τη μαγειρική δοκιμασία, Καλλιόπη και Πάνος σέρβιραν το πιάτο τους στην σεφ, η οποία και τους βαθμολόγησε.

Η ώρα του live ήρθε και μετά από βίντεο και αναμνήσεις, οι κριτές ανακοίνωσαν τον μεγάλο νικητή.