MasterChef: Αυτή είναι η δυάδα του τελικού

MasterChef: Θα πέσουν στον... τοίχο με τα αποτελέσματα της Ομαδικής;

Αποχώρησε από το MasterChef η Ελπίδα

Καλλιόπη, Ελπίδα και Πάνος, οι τρεις φιναλίστ του MasterChef 2022 διαγωνίστηκε το βράδυ της Τρίτης σε ένα τεστ δημιουργικότητας και ένα πιάτο αντιγραφής, με έναν εξ αυτών τελικά να αποχωρεί από το παιχνίδι.

Στην πρώτη δοκιμασία της δημιουργικότητας οι τρεις φιναλίστ του MasterChef κλήθηκαν να μαγειρέψουν με βασικό υλικό το κρεμμύδι.

Το υλικό αυτό, μάλιστα, έφερε συγκίνηση στην Καλλιόπη η οποία εξήγησε ότι η πρόταση που παρουσίασε της θύμισε ένα αγαπημένο της πρόσωπο που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. «Είναι ένα πιάτο με μνήμες. Όταν βλέπω το κρεμμύδι πάει το μυαλό μου στον συγχωρεμένο τον θείο τον Στέλιο. Χαιρόμουν να πάω στη Νάξο να φάω κρεμμύδια από τον θείο τον Στέλιο και τηγανιτή μπριζόλα από τη θεία τη Σούλα. Τον είχα σαν πατέρα μου. Με έμαθε να μαγειρεύω… Είναι τεράστια η συγκίνηση, ειδικά όταν τον έχασα πριν από λίγους μήνες, ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Ό,τι αναμνήσεις έχω από τη μαγειρική ξεκίνησαν από εκεί»

Μετά την παρουσίαση των τριών πιάτων Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες των τριών φιναλίστ: Ο Πάνος πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τους κριτές αν και η εμφάνιση του πιάτου του δεν άρεσε στους κριτές παίρνοντας 7 στα 10, 6 στα 10 πήρε το πιάτο της Καλλιόπης και την ίδια βαθμολογία πήρε και η Ελπίδα με την ίδια να δηλώνει ευχαριστημένη αφού και η ίδια να παραδέχεται ότι δεν ήταν καλά η προσπάθειά της.

Επόμενη δοκιμασία το Πιάτο Αντιγραφής με τους τρεις φιναλίστ του MasterChef, Παναγιώτη, Ελπίδα και Καλλιόπη, να στέκονται μπροστά από τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin καλεσμένο σεφ, Arnaud Bignon, με τη βαθμολογία του ίδιου να κρίνει τους δύο του μεγάλου τελικού.

Ο διάσημος σεφ εξήγησε ότι επειδή επρόκειτο για αρνάκι, χρειαζόταν τεράστια προσοχή στο ψήσιμό του, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τη μελιτζάνα που έπρεπε να «κρατάει» αλλά και στην σάλτσα.