Φως στο Τούνελ: «Εκανα μια τεράστια βλακεία, δεν γνώριζα το πρόβλημά του» λέει νεαρός που πέταγε βεγγαλικά στον Θύμιο (VIDEO)

Φως στο Τούνελ: «Εκανα μια τεράστια βλακεία, δεν γνώριζα το πρόβλημά του» λέει νεαρός που πέταγε βεγγαλικά στον Θύμιο (VIDEO)

«Δεν είμαι αλήτης, ήταν μια άστοχη ενέργεια»

Ο 20χρονος που πετούσε τα βεγγαλικά στο σπίτι του άτυχου Θύμιου μίλησε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ και στην Αγγελική Νικολούλη.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην πλάκα, που όπως λέει του έκαναν, φαίνεται να έχει μετανιώσει πλέον για την πράξη του.

«Άκουσα ότι είστε στην πόλη και φαντάστηκα ότι θα έψαχνες και μένα. Δεν θέλω να το συζητήσω. Είμαι χάλια. Μόνο την αλήθεια θα πω, όπως την είπα και στην αστυνομία. Έκανα μια τεράστια βλακεία, μία πλάκα χωρίς καμία δικαιολογία. Όπως και να έχει ήταν λάθος. Αυτό δεν αλλάζει και έχω μετανιώσει. Αυτό το παιδί εγώ δεν το ήξερα. Δεν γνώριζα το πρόβλημά του. Δεν είχα ιδέα ότι πρόκειται για ΑΜΕΑ. Δεν θα τολμούσα ποτέ να πειράξω τέτοιο άνθρωπο γιατί ξέρω από την οικογένειά μου. Είχαμε τη γιαγιά μου στο σπίτι δέκα χρόνια με πρόβλημα, δεν θα το έκανα ποτέ. Αλλά, …βλακεία, λάθος» σημείωσε.

«Δεν το ξεκινήσαμε εμείς, χωρίς αυτό να δικαιολογεί κάτι. Κάποια παιδιά από την παρέα ήρθαν και μας είπαν ότι πετάχτηκε μπροστά τους μ’ ένα λοστάρι και τους πήρε στο κυνήγι. Δεν ήξερα τι είχε γίνει, εγώ δεν ήμουν μπροστά, απλά ακολούθησα όταν κάποιοι είπαν ότι ξέρουν που μένει. Ήταν ανοησία δε θέλω να το συζητήσω άλλο» πρόσθεσε.

«Μακάρι να βρεθεί ο άνθρωπος. Έχω αναστατώσει τη μητέρα μου, τους φίλους μου. Δεν είμαι αλήτης, ήταν μια άστοχη ενέργεια. Τα βεγγαλικά τα έριξα σ’ ένα άδειο σπίτι, δεν έμενε εκεί. Ήταν ένα σημείο που τον είχαν δει παλιά να μπαίνει. Λυπάμαι να ξέρεις για όλα», ανέφερε στον ρεπόρτερ της εκπομπής που τον συνάντησε.

Καταρρακωμένος ο νεαρός που οδηγούσε στο βίντεο

Το «Φως στο Τούνελ» μίλησε και με άλλο πρόσωπο που γνωρίζει τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο επίμαχο βίντεο.

Ο μάρτυρας μίλησε για τον «συντετριμμένο» φίλο του και για την αποτρόπαια πράξη του.

«Τον γνωρίζω πολύ καλά, όπως και την οικογένειά του. Δε θέλει να μιλήσει… Είναι καταρρακωμένος. Θέλω να τον πιάσω να τον ρωτήσω τι έχει συμβεί και γιατί το έκαναν αυτό. Δεν μπορώ όμως. Όταν είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο άλλος, δε θέλει να τον επιβαρύνεις κι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πώς είναι δυνατόν ο φίλος του σε ηλικία μόλις 17 χρόνων, να οδηγεί αυτοκίνητο. «Έχει δίπλωμα κανονικά», λέει.

Οι γονείς του νεαρού φαίνεται πως έμαθαν μέσω της εκπομπής για τα «κατορθώματα» του γιου τους.

«Οι γονείς του το έμαθαν όταν κυκλοφόρησε το βίντεο από την κυρία Νικολούλη. Λογικά είδαν την εκπομπή και κατάλαβαν το αυτοκίνητό του. Ήταν έντεκα άτομα αν είδα καλά. Να σου πω την αλήθεια όταν υπάρχει τέτοιος εκφοβισμός, όσο και να θέλεις να το διορθώσεις, δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει, το έχεις διαπράξει. Η πράξη είναι καταδικαστέα και ελπίζουμε να βρεθεί ο Θύμιος και να είναι εντάξει. Δεν είναι σωστό και για τις οικογένειες. Δεν έχουν δώσει δικαιώματα. Είμαστε σε μία κοινωνία κλειστή… δεν είμαστε στην Αθήνα. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο», κατέληξε.