Στη μάχη των εκλογών ρίχτηκαν οι celebrities – Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής

Στη μάχη των εκλογών ρίχτηκαν οι celebrities - Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής

Μεγάλες εκπλήξεις με τους... celebrities των εκλογών 2023

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και αθλητές δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στον εκλογικό στίβο. Η επιλογή των κομμάτων να εντάξουν διασημότητες αποτέλεσε ένα ακόμη όπλο για την προσέλκυση περισσότερων ψηφοφόρων.

Κάποια ονόματα εξελέγησαν, ενώ άλλα έμειναν εκτός. Δείτε τη λίστα με τους διάσημους υποψηφίους των κομμάτων για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης έδωσε μάχη από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ιωαννίνων αλλά δεν εξελέγη, λαμβάνοντας μόλις 2.105 σταυρούς. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Ιωάννινα είναι, και βγαίνει, ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων και δεν κατάφερε να εκλεγεί. Πρώτοι στην Α’ Πειραιώς με τη ΝΔ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος.

«Είμαι ένας από σας!», με αυτό το σύνθημα έντυσε τον προεκλογικό του αγώνα ο γνωστός ηθοποιός, που αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του «Μιχαλάκη» στη σειρά «Εγκλήματα». Ο Σταύρος Νικολαΐδης ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στα social media, είχε γνωστοποιήσει την κάθοδό του στις εκλογές στον Νότιο Τομέα με τη ΝΔ αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου -τραγουδιστή του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια»- με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με τη ΝΔ να ζητάει ακόμη και την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.

Λίγες μέρες πριν τις κάλπες ο Μιθριδάτης είχε δηλώσει σε εκπομπή ότι «το πιο σκληρό στην πολιτική είναι να ξυπνάω το πρωί».

Ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Νότιο Τομέα Αθηνών και ήταν πολύ μακριά στη λίστα με τα πρώτα ονόματα, οπότε δεν κατάφερε να εκλεγεί.

«Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου μαζί μας», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ηθοποιού.

Ωστόσο, ο ηθοποιός, που ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ ήταν ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής, που έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΡΤ, θέση από την οποία παραιτήθηκε με δημόσια δήλωσή του, αλλά δεν εξελέγη.

Η ηθοποιός Ελένη Γεραμισίδου έδωσε για μία ακόμη φορά τη μάχη της ψήφου με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Είχε επανεκλεγεί στις εκλογές του 2019 στην περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής, αλλά παραιτήθηκε λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και την έδρα κατέλαβε ο Γιάννης Γκιόκας.

Ο γνωστός μουσικός στελέχωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25, ενώ την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είχε κάνει γνωστή, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο «Ψαραντώνης» δεν κατάφερε να εκλεγεί.

«Φέρτε τη Ζωή στη νέα Βουλή», ήταν το μήνυμα του γνωστού ηθοποιού και προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος ρίχτηκε στη μάχη του σταυρού αλλά το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής ομάδας του 2004, Βασίλης Τσιάρτας, βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος Τζήμερου – Κρανιδιώτη, το οποίο δεν μπαίνει στη Βουλή.