Πέθανε η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ (VIDEO)

Πέθανε η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ (VIDEO)

Θλίψη!

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ, κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ, σε ηλικία 91 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η Σούλη Σαμπάχ αντιμετώπιζε αρκετά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο ηθοποιός Μάκης Κωστίνης, ενώ στη συνέχεια ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο Facebook για το χαμό της αγαπητής ηθοποιού:

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρια του θεατρου μας ταξίδεψε χτες βραδυ για το φως….Η Σουλη Σαμπαχ (κατα κοσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαια αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικο “Γαρύφαλλο στ αυτί”στην σπουδαια ταινια ΛΆΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωλη πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ… Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της.Την ειχαμε τιμήσει στο ημερολόγιό του 2019 απο το ΤΑΣΕΗ.Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…».

Η Σούλη Σαμπάχ (που σημαίνει φως της ανατολής, φως της αυγής στα αραβικά) ήταν τραγουδίστρια και ηθοποιός. Επίσης υπήρξε σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

Η Σούλη Σαμπάχ γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1932 στην Αλεξάνδρεια. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο. Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ & ΣΟΥΛΗ ΣΑΜΠΑΧ – ΜΠΑΛΕΤΟ
Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία της Finos Film, «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο» μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη.

Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες Η Βίλλα Των Οργίων, Η καφετζού, Δελησταύρου και υιός, Ο λουστράκος, Διακοπές στην Αίγινα, Θα σε κάνω βασίλισσα, Ο παπατρέχας, κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 έπαιξε στην ταινία Σούλα έλα ξανά, με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Η Σούλη Σαμπάχ συμμετείχε επίσης σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις και σε τηλεοπτικές σειρές από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως το 2008, όπως το Κόκκινο Δωμάτιο, Κλείσε τα μάτια, Η καλή πεθερά, κ.ά.