Αλέξης Γεωργούλης: Ραγδαίες εξελίξεις – Πληροφορίες και για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του (VIDEO)

Αλέξης Γεωργούλης: «Η μονογαμία δεν έχει σχέση με τον έρωτα»

Ακόμη μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση φέρεται πως έχει γίνει εις βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Για φήμες πως υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το MEGA.

Συγκεκριμένα όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες «ίσως υπάρχει άλλη μια κατηγορία για πρόσωπο που έκανε πρακτική στην Ευρωβουλή».

Η σχετική φημολογία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μιλά για επεισόδιο προ διετίας με ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον ευρωβουλευτή και την επόμενη βρέθηκε κακοποιημένη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.’

Η δεύερη αυτή καταγγελία που φέρεται να έχει γίνει το 2019, σύμφωνα με το MEGA έχει καταλήξει στο αρχείο του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, ο οποίος επικαλέστηκε τις βέλγικες αρχές, η έρευνα των Βέλγων βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2020 όταν και έγινε η επιβεβαιωμένη καταγγελία. Από το 2020 φαίνεται πως οι βέλγικες αρχές συνέλεγαν στοιχεία, ενώ για να ζητούν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, φαίνεται πως τα έχουν βρει κιόλας.



Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA, η διαδικασία της άρσης της ασυλίας ενδέχεται να επιταχυνθεί καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής επιθυμεί να αρθεί η ασυλία του. Έπειτα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους Έλληνες ευρωβουλευτές που κατηγορήθηκαν για διάφορα αδικήματα θα κριθεί από τη βελγική Δικαιοσύνη.

Ντόμινο αντιδράσεων μετά την αποπομπή του

Ντόμινο αντιδράσεων προκαλεί η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος της υπαλλήλου του Ευρωκοινοβουλίου, Ελένης Χρονοπούλου. Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και για το ποιος έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καταγγέλουσας.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική κατηγορία» προτείνοντας μάλιστα την άρση της ασυλίας του. Οι βελγικές αρχές φέρεται να ερευνούν την υπόθεση από τον Ιανουάριο του 2020 που έγινε η καταγγελία, στέλνοντας αίτημα στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για βαριά ποινικά αδικήματα, ενώ το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας, παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία», επισημαίνεται από το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται και στη μυστικότητα της διαδικασίας από την ώρα που έγινε η καταγγελία πριν από τρία χρόνια.

Από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διαρροή ονομάτων.

Έσκασε χθες και προκάλεσε σοκ αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι, τόνισε από το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος για το ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσουν στοιχεία της καταγγέλουσας».

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί και για αυτό οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», επισημαίνεται από τη ΝΔ.

«Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ στοχοποιείται συνεχώς αν κι έχει την πλέον αυστηρή στάση, δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία», είπε ο Μάκης Βορίδης.