Τέμπη: Ειδοποίησαν τον σταθμάρχη 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία

Τέμπη: Ειδοποίησαν τον σταθμάρχη 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία

Νέα αποκάλυψη

Οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη συνεχίζονται, με το κεντρικό δελτίο του Star να προσθέτει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των λαθών.

Σύμφωνα με το ρεπόρταζ, ο σταθμάρχης του Ο.Σ.Ε. Νέων Πόρων που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας και λίγα χιλιόμετρα το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του Star Αλέξανδρος Γύγος, ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για την τραγωδία είχε ενημερωθεί με εσωτερική επικοινωνία από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα στις 23:04, 17 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση. Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη.

Σταθμάρχης: Βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο. Ο σταθμάρχης βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία στα Τέμπη.
Ο συνήγορός του Στέφανος Παντζαρτζίδης, σε δηλώσεις του, είπε πως ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα πως είναι συντετριμμένος από την τραγωδία.

Επίσης, ο συνήγορος του 59χρονου είπε πως αν και είναι νωρίς ακόμη για όλα, «θα πρέπει να μην κοιτάμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θα μελετηθούν εφόσον ληφθεί το αντίγραφο της δικογραφίας.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις αρχές που ερευνούν την τραγωδία.