Αποκάλυψη: Τα 2 SMS που στάλθηκαν μεταξύ Τσίπρα-Πολάκη (VIDEO)

Αποκάλυψη: Τα 2 SMS που στάλθηκαν μεταξύ Τσίπρα-Πολάκη (VIDEO)

Δείτε όσα αποκάλυψε

Ο Δήμος Βερύκιος αποκάλυψε τα δύο SMS που στάλθηκαν μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη.



 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 17:00 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει τη παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με την αποπομπή του από το κόμμα να θεωρείται ειλημμένη απόφαση.

Ως προς την «ποινή» που δύναται να επιβάλλει στον Βουλευτή Χανίων η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, οι καταστατικές προβλέψεις περιλαμβάνουν «ανάλογα με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος»:

  • Σύσταση
  • Επίπληξη
  • Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) χρόνο,
  • Διαγραφή

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έχει τεθεί ήδη εκτός ψηφοδελτίων, και εν συνέχεια καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας επέλεξε το δρόμο του», είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγές αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με την απομάκρυνση Πολάκη να προστατεύσει το κόμμα στην τελική ευθεία για τις εκλογές ξεκαθαρίζοντας ότι:

  • Ο πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται
  • Ο αγώνας κατά της διαφθοράς του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι αγώνας συλλογικός και δεν μπορεί να γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο.
  • Δεν χωράνε αυτόνομες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πάντα συλλογικά.

Σε σχέση πάντως με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών, με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση του βουλευτή, που κατονόμαζε δικαστές και έδειχνε φωτογραφίες δημοσιογράφων, από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για αλά καρτ ευαισθησία της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας πως δεν είχαν βρει να πουν μία λέξη όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης απειλούσε πως θα θα βάλει φυλακή δικαστές και συγκεκριμένα την κ. Τουλουπάκη, ενώ και στην υπόθεση Παππά η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, που έκανε απαλλακτική εισήγηση για τον Νίκο Παππά, βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής από φιλοκυβερνητικά μέσα, όπως αναφέρουν.

Η κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «είναι σοκαριστική η ανάρτηση σε δημοκρατικά πολιτεύματα για ομαδικές εκκαθαρίσεις» και θεωρεί «ο κ. Πολάκης επιθυμεί μια χειραγωγημένη Δικαιοσύνη».

Ο Παύλος Πολάκης πάντως «ξαναχτύπησε» και με νέα ανάρτηση που βάζει στο στόχαστρο την Σοφία Νικολάου. Παρουσιάζοντας, όπως αναφέρει, το συμβόλαιο για την αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, τον Νοέμβριο του 2021.

«Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ. Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια», σχολίασε νέος Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ραγκούσης.

«Η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, όπου κρίνει. Δεν μπορεί όμως να στοχοποιεί πρόσωπα και την οικογένεια τους», ήταν η αντίδραση της ΝΔ που ανεβάζει τους τόνους, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει εκτός από τον Πολάκη και τον Νίκο Παππά, ταυτίζοντάς τους με το ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Αντιδράσεις και από τα κόμματα

«Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το βαθύ κράτος σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα κλειδιά της οικονομίας», ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Τη δικαιοσύνη ούτε την επαινείς, ούτε τη μέμφεσαι», σημειώνει εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Ανδέας Λοβέρδος.

«ΝΔ και ΣYΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την απομάκρυνση Πολάκη ως αφορμή για ένα νέο γύρο πόλωσης και στημένης αντιπαράθεσης, προκειμένου να συσπειρώσουν τα κομματικά τους ακροατήρια», αναφέρει το γραφείο τύπου της Ελληνικής Λύσης.

«Γνωστός ο τρόπος που πολιτευόταν ο κ. Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και η συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Πολάκη – Απαράδεκτη η εισαγγελική παρέμβαση», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.