Κούγιας: «Ο Δασκαλάκης χειροδίκησε κατά της Πισπιρίγκου»

Προκλητική ανακοίνωση Κούγια μετά την καταγγελία για εξύβριση δημοσιογράφων: Υπογράφει ως «ομοφοβικός και ρατσιστής»

Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Μια ημέρα μετά από την κατάθεση που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Αλέξη Κούγια, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε για την ακροαματική διαδικασία.

Όπως δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας των τριών κοριτσιών κατά τη διάρκεια ενός καβγά που είχε με την πρώην σύζυγό του, χειροδίκησε εναντίον της.

«Η κατηγορούμενη είπε ότι ήταν άρρωστη συναισθηματικά μαζί του και όλα έγιναν μία για να τον κρατήσει κοντά της και να μην φύγει.

Ο κ. Δασκαλάκης είπε ότι έγινε ένας καβγάς και όλοι νομίζαμε ότι έγινε καβγάς μεταξύ τους, αλλά είπε ότι ο καβγάς έγινε επειδή τον απάτησε η κ. Πισπιρίγκου και μάλιστα με φίλο του.

Εκεί ήρθε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση γιατί ενώ έλεγε ότι σκότωσε τα παιδιά για να τον φέρει πίσω και για να τον κρατήσει στην ζωή της, είπε ότι η κ. Πισπιρίγκου είχε σχέση με άλλον άνδρα, ενώ αργότερα, που έχασε την ροή του λόγου του, είπε ότι είχε και άλλη σχέση η κατηγορούμενη, με άνδρα το όνομα του οποίου δεν είπε. Στον καβγά αυτόν χειροδίκησε και σε βάρος της», δήλωσε συγκρκιμένα ο κ. Κούγιας.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι για το θάνατο των τριων παιδιών της οικογένειας, ο Μάνος Δασκαλάκης «είπε 3 διαφορετικές εκδοχές, ενώ δεν είπε κάτι για τον θάνατο της Μαρίας- Ελένης»

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, αφού είχαν πεθάνει τα παιδιά τους, «της έστελνε ερωτικά μηνύματα και της ζητούσε να φοράει συγκεκριμένα εσώρουχα που του αρέσουν και εκείνη του έλεγε να σταματήσει και ότι θα έπρεπε να ντρέπεται», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι σημαντική η κατάθεση του κ. Δασκαλάκη».

Σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό του, ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είναι «κλαρινογαμπρός», ο ποινικολόγος είπε πως «επειδή ήξερα τις καταθέσεις του και είδα τον τρόπο που λειτουργούσε, χρησιμοποίησα μια φράση που χρησιμοποιούμε στις λαϊκές γειτονιές, το είπα αστειευόμενος».

Δίκη Πισπιρίγκου: Εξάωρο σκληρό «μπρα ντε φερ» μεταξύ Κούγια και Μάνου Δασκαλάκη

Αλλεπάλληλες οι ερωτήσεις του λέξη Κούγια προς τον εν διαστάσει σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνο Δασκαλάκη.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αρχικά ρώτησε τον Μάνο Δασκαλάκη σχετικά με την απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας, η οποία έγινε σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα τον Απρίλιο του 2021, όταν η 9χρονη εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του ο μάρτυρας απάντησε πως ρωτούσε την κόρη του τι έχει κι εκείνη δεν του απαντούσε, αλλά κοίταζε τη μητέρα της, κάτι που του φάνηκε περίεργο.

Να σημειωθεί πως ο Μάνος Δασκαλάκης δέχτηκε ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια στις οποίες δεν απάντησε και παρέπεμψε στους γιατρούς για απαντήσεις.

«Διεκδικώ» και «εκδικούμαι» είναι τα ρήματα που κυριάρχησαν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, και την εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη ως μάρτυρα.

Ο κ. Κούγιας επέμεινε στις ερωτήσεις του στον εν διαστάσει σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου ρωτώντας τον επίμονα, γιατί προχώρησε η 34χρονη – εάν ισχύει η κατηγορία – στην δολοφονία του παιδιού.

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε πως «στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, για να με διεκδικήσει» και στην ανθρωποκτονία που ετελέσθη – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο – για να με «εκδικηθεί».

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, επί ώρες έθετε ερωτήματα στον Μάνο Δασκαλάκη, από το πώς γνωρίστηκαν και πώς ήταν η ζωή του με την 34χρονη μέχρι και τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας.

Υπήρξε μια «λεκτική ακροβασία» μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Μάνου Δασκαλάκη σε ό,τι αφορά στα γεγονότα που έχουν καταγραφεί και παρουσιάζονται και περιγράφονται στο βούλευμα.