Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Μονάδα στα Σπάτα παρέχει δωρεάν ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς σε τελικό στάδιο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Μονάδα στα Σπάτα παρέχει δωρεάν ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς σε τελικό στάδιο

Δίπλα και στις οικογένειες

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αποτελεί, δε, μοναδική πρωτοβουλία βάσει της οποίας όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα έχει θέμα «Μαζί, είναι δυνατόν» δηλαδή «Together it is possible», διότι μόνο αν κάθε άνθρωπος, πολίτης, οργανισμός ή κυβέρνηση αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί τότε μόνο θα ελαττωθούν οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο και άλλες μη μεταδοτικές ασθένειες κατά 25% μέχρι το 2025.

Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας: Προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο στο τελικό στάδιο

Σήμερα, ο λογαριασμός «Υπέροχες Γυναίκες» στο Instagram έκανε τη δική του ανάρτηση για την την Παγκόσμια Ημέρα, καλώντας τους ακολούθους του να μοιραστούν οργανισμούς που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τον καρκίνο.

Μία εκ των follower του λογαριασμού ενημέρωσε ότι υπάρχει η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» στα Σπάτα, την οποία όπως έγραψε δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος.

Η δομή, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017, προσφέρει δωρεάν, ολοκληρωμένη και συνεχή ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο σε τελικό στάδιο, καθώς και στις οικογένειές τους, με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής.

Μια εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και φυσικοθεραπευτές, θα παρέχει υπηρεσίες παρηγορητικής αγωγής στους ασθενείς για τη διαχείριση του πόνου και την ανακούφιση από άλλα σωματικά συμπτώματα, καθώς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και πνευματικής στήριξης, και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην αγορά εξοπλισμού, ιατρικού και μη, για τη λειτουργία του νέου Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με σκοπό τη δημιουργία προγράμματος Ανακουφιστικής Φροντίδας που απευθύνεται σε ασθενείς τελικού σταδίου που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Σε συνεργασία με το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», η Μονάδα από τον Μάρτιο του 2010 εφαρμόζει πρόγραμμα δωρεάν ιατρικής, νοσηλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλες σοβαρές ασθένειες, ενώ παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια βασικής εκπαίδευσης στην ανακουφιστική αγωγή για λειτουργούς υγείας.