Συγγρού: «Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και όχι το μπαλκόνι;» λέει ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου

Συγγρού: «Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και όχι το μπαλκόνι;» λέει ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου

Το μπαλκόνι αναμένεται να αποξηλωθεί σήμερα

Ατραξιόν έχει γίνει το μπαλκόνι που κρέμεται από ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, με ανθρώπους να σπεύδουν να το φωτογραφίσουν.

Μετά από ημέρες, το μπαλκόνι αναμένεται αποξηλωθεί με μηχανήματα να σπεύδουν να το απομακρύνουν. «Έπειτα από τρεις ημέρες που παρακαλάμε, συμφώνησε η Πολεοδομία να απομακρυνθεί», είπε ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, Κώστας Σπηλιόπουλος.

«Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και δεν θαυμάζετε το μπαλκόνι; Ατραξιόν έχουν στην Ιταλία, έχουμε και εμείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, θέλοντας να αστειευτεί με το θέμα του μπαλκονιού που έχει γίνει viral από το Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του εν λόγω ξενοδοχείου.

«Ξημερώματα του Σαββάτου άκουσε ένα γδούπο ο νυχτερινός της βάρδιας, βγήκε έξω και είδε το μπαλκόνι κρεμασμένο. Οι ενέργειες της εταιρείας ήταν άμεσες. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική που ήρθε σε πέντε λεπτά. Δεν υπήρχε ένοικος μέσα στο δωμάτιο. Η Πυροσβεστική έκοψε το ρεύμα του δωματίου, απέκλεισε το χώρο, έβαλε τις κορδέλες, ειδοποιήσαμε την αστυνομία και την Πολεοδομία», δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος.
«Υπάρχει μια ιδιορρυθμία. Τα μπαλκόνια είναι στενά και έχουμε πάνω τον εξοπλισμό των air condition, η Συγγρού είναι ανυπόφορη δεν μπορεί να βγει κανείς έξω, είναι τρομακτικός ο θόρυβος, ούτε παράθυρο δεν ανοίγουν», συμπλήρωσε, θέλοντας να εξηγήσει πως οι ένοικοι του ξενοδοχείου δεν βγαίνουν στα μπαλκόνια, αλλά αναγνώρισε ότι θα μπορούσε να είχε προκληθεί τραυματισμός.

«Είναι κατασκευή του 1972. Ο εργολάβος που είχε βάλει τα σίδερα αντί να τα βάλει στο 50% και πάνω του μπαλκονιού τα έβαλε κάτω κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το τσιμέντο. Τώρα το κρατούν μόνο τα σίδερα που είχε βάλει χαμηλά. Είναι κακοτεχνία», συμπλήρωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, που διαβεβαίωσε ότι το γεγονός με το μπαλκόνι δεν επηρεάζει το κτίριο. «Πρόσφατα υπήρχε έλεγχος στατικότητας του κτιρίου που κατατέθηκε στην πολεοδομία», πρόσθεσε.