Εύα Καϊλή: «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει»

Εύα Καϊλη: Αυτό είναι το σπίτι στο Ψυχικό - Το αγόρασε 260.000 ευρώ, η εμπορική του αξία είναι 900.000 ευρώ (VIDEO)

Πρώτη δήλωση μετά από την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή

«Ματαιοπονούν»: το σχόλιο αυτό κάνει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή μετά από την χθεσινή απόφαση (19/1) να παραμείνει στη φυλακή.

«Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» είπε η κ. Καϊλή, μιλώντας στο OPEN.

Με τη δήλωσή της αυτή, η Εύα Καϊλή φαίνεται πως επιμένει στην υπερασπιστική της γραμμή -ότι δηλαδή δεν έχει καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο, ούτε χρηματίστηκε ποτέ από το Κατάρ.

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση καθώς ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με τις βελγικές Αρχές και έχει ήδη ξεκινήσει να δίνει «διευθύνσεις και ονόματα».

Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε λόγο για «βασανιστήρια» που θυμίζουν Μεσαίωνα σε δηλώσεις του μετά από την ακροαματική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, ο έτερος δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, ανέφερε ότι η κ. Καϊλή έχει δει το παιδί της μόλις δύο φορές από τη στιγμή που συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη νομική της ομάδα, η κ. Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση για την παραμονή της στη φυλακή.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να διατηρήσει το δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης σε έναν μήνα. Εάν όμως, ασκούσε έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιζόταν ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των βελγικών αρχών

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για τη φερόμενη (σύσταση) εγκληματικής οργάνωσης, για διαφθορά και για ξέπλυμα χρήματος, η E.K. (Εύα Καϊλή) εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη δικαστική εντολή σήμερα το πρωί, το Προδικαστικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη συνέχιση της προφυλάκισης της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του αρμόδιου τμήματος του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

 

Για να προστατευθεί η έρευνα, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν.

 

Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».