Σπύρος Μπιμπίλας για Προεδρικό Διάταγμα: «Αυτό που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει πάει στο βρόντο»

Μπιμπίλας: Η καταγγελία της Αθανασοπούλου δεν έχει έρθει στο ΣΕΗ

Έντονη η δυσαρέσκεια των ηθοποιών

Το μείζον ζήτημα που εξισώνει τα πτυχία δραματικών σχολών και εν γένει καλλιτεχνικών σπουδών, με απολυτήρια Λυκείου, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αυτό το πρόβλημα είναι πολύχρονο και χαοτικό. Εδώ και 20 χρόνια προσπαθούν να βρουν άκρη τι θα γίνει με τα πτυχία μας. Αυτό που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει πάει στο βρόντο γιατί το προεδρικό διάταγμα βάζει τη βούλα σε όλο αυτό. Είμαστε σε πλήρη και αρμονική συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού. Το υπουργείο Παιδείας τώρα αποφασίζει αυτό το πράγμα ενώ έχουμε πτυχία που έχουν την υπογραφή του υπουργείου Πολιτισμού» ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Υπήρχε μία ισοτιμία, επίσης καταργήθηκε το ΑΣΠΑΙΤΕ που θα έπαιρναν την επάρκεια για να διδάσκουν. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με το δημόσιο που θα τον προσλάβουν με απολυτήριο λυκείου και όχι πτυχίο δραματικής σχολής. Δεν έχουν καταλήξει σε κανένα πόρισμα. Οι ανακοινώσεις στα θέατρα θα συνεχιστούν γιατί πρέπει να δικαιωθούμε, να βρεθεί λύση. Τα πτυχία αυτά τώρα δεν έχουν εξέλιξη, δεν μπορούν να κάνουν κάτι με αυτά τα πτυχία», πρόσθεσε.