Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο παππούς του 16χρονου Ρομά, «θα πάρω το όπλο μου και θα βγάλω τα άντερα του βενζινοπώλη» (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο παππούς του 16χρονου Ρομά, «θα πάρω το όπλο μου και θα βγάλω τα άντερα του βενζινοπώλη» (VIDEO)

Επεισόδια με εξεγερμένους Ρομά στη Θεσσαλονίκη

“Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας” φώναζαν συγγενείς, φίλοι και συγκεντρωμένοι Ρομά, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου, που πήγε να εμβολίσει τους αστυνομικούς.

Ανάμεσά τους και ο παππούς του θύματος, που έκανε μια απειλητική δήλωση. Τόνισε μπροστά στις κάμερες πως θα πάρει το όπλο του και θα βγάλει τα άντερα του βενζινοπώλη που ειδοποίησε τη αστυνομία, γιατί ο εγγονός του έβαλε βενζίνη και δεν πλήρωσε.

“Σήμερα θα πάρω το όπλο και θα πάω στο πρατήριο και θα τον κάνω ανταλλακτικά. Θα του βγάλω τα άντερα” δήλωσε ο παππούς του 16χρονου που είπε και το όνομά του μπροστά στις κάμερες: Σάββας Φραγκούλης.

Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο

Ένταση σημειώθηκε έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ ατόμων Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό. Συγκεντρωμένοι Ρομά βγήκαν από το Ιπποκράτειο και επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από αυτό.

Η ομάδα των ατόμων κινήθηκε προς τους αστυνομικούς και πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, πήραν καρέκλες και σκαμπό από παρακείμενα καταστήματα προκειμένου να τα εκσφενδονίσουν προς τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος παραβίαζε αλλεπάλληλα τα φανάρια, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., “θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους”.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) “επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ”.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ δεν δίνονται νέα στοιχεία, ώστε να διευκρινιστεί πώς η σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον οδηγό, ενώ σκοπός ήταν να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.