Εβελίνα Παπούλια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρυβόταν πίσω από την κουίντα και κατέβασε το παντελόνι του» (ΦΩΤΟ)

Εβελίνα Παπούλια: «Η ψυχοσύνθεσή μου δεν αντέχει τόσα»

Καταθέτει η ηθοποιός

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την Εβελίνα Παπούλια να καταθέτει, όσα η ίδια έχει βιώσει κατά τη διάρκεια συνεργασίας της με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, με τον ίδιο να δηλώνει αθώος και θύμα σκευωρίας. Σήμερα μάλιστα θα καταθέσει και ο σύζυγος της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Η Εβελίνα Παπούλια είχε καταθέσει άκρως επιβαρυντικά στοιχεία για τον Πέτρο Φιλιππίδη πριν από μερικούς μήνες, τα οποία αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα.

Εβελίνα Παπούλια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρυβόταν πίσω από την κουίντα και κατέβασε το παντελόνι του» (ΦΩΤΟ)

Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί δύο φορές, μία το 2001 στην ταινία «Εφάπαξ» και μία το 2002 στη σειρά «Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της οποίας είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Συνεργάστηκα μαζί του μια δυο φορές πριν από πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή, στα παρασκήνια αλλάζαμε ρούχα για τις ανάγκες των ρόλων μας. Εκείνος ήταν σε κοντινή απόσταση από μένα και εκ των υστέρων κατάλαβα ότι περίμενε να βγάλω τα ρούχα μου. Το έκανα πολύ γρήγορα και, μόλις γύρισα το κεφάλι μου, τον είδα ξαφνικά με κατεβασμένο το παντελόνι, γυμνό από τη μέση και κάτω! Σοκαρίστηκα από το θέαμα, αλλά πιο πολύ σοκαρίστηκα από το βλέμμα του. Τον έβρισα, εκείνος δεν είπε κουβέντα. Δεν του ξαναμίλησα από τότε…», είχε καταθέσει η Εβελίνα Παπούλια.

Δίκη Φιλιππίδη: Η κατάθεση του συζύγου της δεύτερης καταγγέλλουσας

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του συζύγου της δεύτερης καταγγέλλουσας. Όπως είπε, ο Πέτρος Φιλιππίδης προσπάθησε να τη βιάσει σε ραντεβού που είχαν στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη, για να της δώσει ένα σενάριο για ρόλο.

Εκεί της επιτέθηκε, με την ίδια να παλεύει μαζί του με όλη της τη δύναμη, να ουρλιάζει και να τον χτυπά για να τον απωθήσει.

«Ο Φιλιππίδης ανέβηκε πάνω της στον καναπέ. Τη φιλούσε, την έγλειφε, της έπιανε χέρια πόδια. Κρατούσε εκείνη το στόμα της κλειστό. Η πάλη ήταν μεγάλη. Τον έσπρωχνε κι αυτός όταν κουράστηκε άρχισε την ψυχολογική βία λέγοντάς της: “θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου”», είπε ο σύζυγος της καταγγέλλουσας.

Μετά από αυτό, ο Φιλιππίδης, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, της έστελνε μηνύματα και της τηλεφωνούσε, ζητώντας της να τον βοηθήσει να αυνανιστεί, ενώ της έλεγε βρωμόλογα και την απειλούσε ότι θα πάει να τη βρει. Όλο αυτό κράτησε δέκα μέρες, με την γυναίκα να πέφτει σε κατάθλιψη και να μη θέλει να βγαίνει από το σπίτι της.

Έναν χρόνο μετά, όπως κατέθεσε ο σύζυγος της δεύτερης καταγγέλλουσας, άρχισε να στέλνει βιογραφικά και πέρασε από μια ακρόαση για ένα σίριαλ του Mega. Ενώ μάλιστα, φέρεται να της είπαν ότι τη δέχθηκαν, δεν την κάλεσαν ποτέ, ενώ το ίδιο συνέβη και σε δεύτερη ακρόαση. Τότε έμαθε πως το κανάλι δεν την ήθελε και ο Πέτρος Φιλιππίδης της τηλεφώνησε και φέρεται να της είπε: «είδες ότι ο λόγος μου μετράει; Αν αλλάξεις γνώμη ξέρεις που θα με βρεις».

Ήταν τέτοια η ψυχολογική φόρτιση της συζύγου του, που το 2015 υπέστη κρίση πανικού, όταν τον είδε σε παράσταση που είχε πάει να δει.

«Ήμασταν στις πρώτες σειρές, κι ενώ ήμασταν μια χαρά, ξαφνικά κόπηκε η ανάσα της κι άρχισε να μου λέει ότι πρέπει να φύγουμε. Βγήκαμε έξω και ξεκίνησε κρίση πανικού. Είχε και απώλεια ούρων. Κράτησε πολύ, ήταν ένα σκηνικό που το έζησα. Είναι μια πληγή γι΄αυτήν. Μόνο με ψυχοθεραπεία της έλεγα ότι μπορεί να το λύσει. Μας έχει επηρεάσει πολύ. Τα παιδιά μας δε έχουν δει animation που υπάρχει η φωνή του Φιλιππίδη. Και τα παιδιά μας έχουν ένταση», κατέθεσε ο μάρτυρας.