Σωκράτης Κόκκαλης: Το τελευταίο του «παιδί» η Intracom Defence αναμένεται να αλλάξει χέρια

Σωκράτης Κόκκαλης: Το τελευταίο του «παιδί» η Intracom Defence αναμένεται να αλλάξει χέρια

Ποιες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των ειδικών

Το τελευταίο «παιδί», ή, χρυσαφικό που απέμεινε από τη μεγάλη προίκα του ομίλου Κόκκαλη, η Intracom Defence, βρίσκεται ένα βήμα πριν το πέρασμά της σε άλλα χέρια.

Σύμφωνα με πηγή που συνομιλεί τακτικά με τον πρόεδρο Σωκράτη, στο τραπέζι βρίσκονται συνολικά τρεις προτάσεις, μία από εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, μία από γαλλικό όμιλο, με τον οποίο υπάρχει πολυετής συνεργασία και μία από αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει επίσης συνεργασία πολλών ετών σε διάφορα επίπεδα εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε ερώτηση προς την πηγή μου, για το πότε βλέπει να υπάρξουν ανακοινώσιμες εξελίξεις και αν αυτό το θέμα σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ιντραλότ (καλύτερος ισολογισμός εννεαμήνου, αλλά έγραψε ζημίες 6 εκατ. ευρώ, από κέρδη 44,5 εκατ. στο περυσινό εννεάμηνο) η απάντηση του ήταν ότι το ένα θέμα μπορεί να τρέχει παράλληλα με το άλλο, αλλά είναι διαφορετικός ο βαθμός ωριμότητας τους.

Και ότι το μόνο που τις συνδέει είναι η απόφαση πλήρους απεγκλωβισμού σταδιακά από καθαρά επιχειρηματικές δραστηριότητες και η επικέντρωση του ομίλου σε καθαρά επενδυτικές κινήσεις.

Όπου δεν αποκλείονται και κινήσεις συμμετοχής σε περιπτώσεις εταιρειών με αποδεδειγμένα αναπτυξιακές δυνατότητες, τέτοιες που μπορούν να φέρουν υπεραξίες σε σχετικά σύντομα χρονικό ορίζοντα.

Κι άλλες εκπλήξεις από τον Σωκράτη;

Έκτακτη γενική συνέλευση ανήγγειλε η Intracom Holdings, με σκοπό την τροποποίηση του καταστατικού της ως προς τον σκοπό της και την έδρα της, με ταυτόχρονη εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Η οποία έχει να διαχειριστεί ένα τεράστιο ποσό από τις πωλήσεις συμμετοχών της.

Αλλά, μήπως ο Σωκράτης Κόκκαλης ετοιμάζει και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις στην αγορά και στους μετόχους, όπως φημολογείται εντόνως στην αγορά; Στις 20 ή στις 27 Δεκέμβρη (επαναληπτική Γ.Σ., αν δεν υπάρξει απαρτία στην πρώτη), θα ξέρουμε.

Πηγή:radar.gr