Σοκ: Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου

Σοκ: Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου

Προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρίπολης -Η ανακοίνωση των εκδόσεων Καστανιώτη

Στη σύλληψη του γνωστού συγγραφέα παιδικών και νεανικών μυθιστορημάτων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, έχουν προχωρήσει οι αρχές.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο συλληφθείς έχει προφυλακιστεί  στις φυλακές Τρίπολης καθώς «πιάστηκε» από το ειδικό λογισμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να επισκέπτεται και να κατεβάζει πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Οι αρχές, μετά από έρευνα τουλάχιστον ενός μήνα, εντόπισαν αρχεία με πάνω από  100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η υπόθεση, αξιολογείται από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας ως άκρως σοβαρή, καθώς ερευνώνται και οι διασυνδέσεις του με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αν εκτός από το κατέβασμα του αποκρουστικού υλικού ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε και άλλες.

Η ανακοίνωση των Εκδόσεων Καστανιώτη: Διακόψαμε τη συνεργασία με τον Παπαθεοδώρου

Με ανακοίνωσή τους οι εκδόσεις Καστανιώτη ενημέρωσαν ότι έχουν διακόψει τη συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος του εκδοτικού οίκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκδόσεων Καστανιώτη

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».