Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία πιάνει κακοποιούς και η δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους

Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία πιάνει κακοποιούς και η δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους

Με αφορμή το αιματηρό συμβάν στα Κάτω Πατήσια

Την άποψη ότι η αστυνομία συλλαμβάνει κακοποιούς και η δικαιοσύνη τους αφήνει εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με αφορμή το αιματηρό συμβάν στα Κάτω Πατήσια, ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε: «Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά της με βάσει τις δύσκολες συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αυτό φάνηκε το προηγούμενο Σάββατο. Εκφράζω την ικανοποίησή μου, άλλη μία φορά, για τον τρόπο που αντέδρασαν αυτά τα δύο παλικάρια της αστυνομίας, για τον τρόπο που αντέδρασε συνολικά η ΕΛ.ΑΣ., γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες και δράσεις εκείνη τη στιγμή».

«Είναι σπουδαίο ότι αυτοί που είναι νεκροί είναι κακοποιοί, είναι εγκληματίες και δεν είναι οι αστυνομικοί μας. Θέλω να το πω με έναν ξεκάθαρο τρόπο για να ξεφύγουμε επιτέλους από διάφορες λαθεμένες αντιλήψεις, οι οποίες κυκλοφορούσαν», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε, επίσης, ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που αφήνει ελεύθερους τους κακοποιούς. «Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο ένας Αλβανός, που σκοτώθηκε, είχε συλληφθεί δύο φορές –η δεύτερη φορά ήταν 31 Μαΐου. Αφορούσαν περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, αλλά όπως γνωρίζετε αυτός που αφήνει ή δεν αφήνει ελεύθερο κάποιον δεν είναι η αστυνομία, είναι η δικαιοσύνη, οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες εφαρμόζουν τους νόμους. Συνεπώς οποιοδήποτε ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί προς τα εκεί και όχι προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», επισήμανε.