Στο κελί της Πισπιρίγκου αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών – Της παρέδωσαν την κλήση για απολογία για τη Μαλένα και την Ιριδα

«Να πεθάνετε μάνα και πατέρας μαζί»: Οι αναρτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για υποθέσεις δολοφονιών παιδιών

Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρέλαβε στα χέρια της λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι την κλήση για απολογία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών τους, της Ίριδας και της Μαλένας.

Λίγο μετά τις 11:30 κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού και έδωσε στην Ρούλα Πισπιρίγκου το χαρτί της παραγγελίας για να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, της Ιριδας και της Μαλένας. Έχει πέντε ημέρες προθεσμία να δώσει κατάθεση ή να καταθέσει με υπόμνημα.

«Πιστεύει ότι προσπαθούν να της φορτώσουν τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στον ισχυρισμό ότι προσπαθούν να της «φορτώσουν» τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της.

Συγκεκριμένα ο Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», είπε πως η Ρούλα εξακολουθεί να είναι σε έντονη ανησυχία ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά».

Δεν υπήρξε ωστόσο, όπως επισήμανε, υπόνοια ότι το έχει κάνει κάποιος άλλος. «Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρία και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πως ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε.

«Το σημαντικό που αλλάζει τα δεδομένα εμάς είναι ότι από σήμερα θα έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας τα οποία χρειαζόμαστε χρόνο να τα μελετήσουμε» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για την κλήση για ανωμοτί κατάθεση από πλευράς της, ο δικηγόρος της τόνισε αυτή μπορεί να γίνει μέσω απολογητικού υπομνήματος για να βοηθηθεί χρονικά η διαδικασία αλλά αυτό δεν αποκλείει όπως να της υποβληθούν ερωτήσεις.

Όσον αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία επαφή μαζί του. «Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. «Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά. ”Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της”, αυτά είναι τα λόγια της», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.