Πλοία: Πότε φοράμε μάσκα -Η εισήγηση των ειδικών

Πλοία: Πότε φοράμε μάσκα -Η εισήγηση των ειδικών

Τι ισχύει για τα ταξί

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Στην σημερινή τους συνεδρίαση οι ειδικοί αποφάσισαν η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων να μην είναι υποχρεωτική.

Αναλυτικά η εισήγηση των ειδικών για τη χρήση μάσκας:

  • Στα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται μόνο: όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας, ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.
  • Στα επιβατηγά πλοία: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες. Το μέτρο θα επεναξεταστεί στο τέλος Ιουνίου.
  • Στα ημερόπλοια: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα σε οδηγούς και επιβάτες ταξί, αλλά και στο προσωπικό και πελάτες φαρμακείων.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έπαψε να είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Η μάσκα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Ωστόσο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.