Τέλος η μάσκα σε σχολεία και Πανεπιστήμια -Υποχρεωτική μόνο στις εξετάσεις

Εισήγηση για τη μάσκα: Τέλος η υποχρεωτικότητα στο εμπόριο από 1η Ιουνίου - Παραμένει σε ΜΜΜ και νοσοκομεία

Η απόφαση της επιτροπής -Από 1η Ιουνίου

Η Επιτροπή αποφάσισε στην συνεδρίαση ότι αίρεται από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στα σχολεία.

Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ παραμένει το ένα τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, παραμένει το ένα τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: «Αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές-φοιτητές και δασκάλους-καθηγητές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Τεστ για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ένα κάθε εβδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου, άρχισαν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ που θα διεξάγονται έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Να σημειωθεί ότι οι Πανελλήνιες αρχίζουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.