Πλήρωσε για να αγοράσει αυτοκίνητο «φάντασμα» – Έρευνες από τις αρχές στη δυτική Αχαΐα

Πλήρωσε για να αγοράσει αυτοκίνητο «φάντασμα» - Έρευνες από τις αρχές στη δυτική Αχαΐα

Το θύμα είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον δράστη και, αφού συμφώνησαν στο αντίτιμο των 6.100 ευρώ, εκείνος κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό

Παραπλανητική ήταν η αγγελία για την πώληση ενός αυτοκινήτου που είχε αναρτηθεί σε εφαρμογή αγοραπωλησιών ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το κατάλαβε αργά ένας άνδρας από την Δυτική Αχαΐα, ο οποίος επιχείρησε να το αγοράσει από τον φερόμενο ως πωλητή.

Το θύμα είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον δράστη και, αφού συμφώνησαν στο αντίτιμο των 6.100 ευρώ, εκείνος κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε. Όμως, αν και παρέλαβε το ποσό, δεν του έστειλε ποτέ το επίμαχο αυτοκίνητο κι έτσι ο επίδοξος αγοραστής υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, με την έρευνα για τον εντοπισμό του επιτήδειου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έκαναν “μαϊμού” έρανο

Δύο νεαρές Ρομά ηλικίας 27 και 36 χρόνων, οι οποίες προσποιούνταν τις εκπροσώπους φιλανθρωπικού συλλόγου για την στήριξη ΑμΕΑ και πωλούσαν μικροαντικείμενα με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσής του, συνελήφθησαν στη Βέροια από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 39 βραχιόλια, δυο ξύλινες κατασκευές, δυο πλαστικοποιημένες καρτέλες και 69,8 ευρώ που είχαν βγάλει πουλώντας παράνομα τα αντικείμενα. Οι δυο γυναίκες προσήχθησαν στην Ασφάλεια και μετά την προανάκριση παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που τους άσκησε δίωξη για απάτη και παράβαση του νόμου περί εράνων.