Η Γη της Ελιάς: Ο Σωκράτης προσπαθεί να πάρει την Αγγελική

Γη της Ελιάς-spoiler: Ο Σωκράτης όλο και πιο κοντά στην αλήθεια για τη μικρή Αγγελική (VIDEO)

Όλες οι εξελίξεις

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της Γης της Ελιάς, με την κατάσταση υγείας του Λυκούργου να προκαλεί ανησυχία.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 49 (Κυριακή 20 Νοεμβρίου)

Η κατάσταση της υγείας του Λυκούργου ανησυχεί τη Χάιδω και την Ισμήνη. Ένα μπέρδεμα στην ημερομηνία του γάμου της Ισμήνης και του Κωνσταντίνου αναβάλλει το μυστήριο για μία εβδομάδα. Ο Κουράκος εκνευρίζεται με την απόφαση της Ιουλίας να μην προχωρήσει σε εξωσωματική και ο πόθος του για την Ευτυχία γιγαντώνεται. Ο Ισίδωρος φοβάται πολύ τις προθέσεις του Σωκράτη κι αποφασίζει να τον έχει από κοντά.

Η Αλκμήνη αρνείται να ξαναπατήσει στο εργαστήριο καλλυντικών. Η Ισμήνη, φοβούμενη την οικονομική καταστροφή, την εκλιπαρεί να γυρίσει για χάρη της. Η Ασπασία απευθύνεται στις γυναίκες του χωριού και ζητά να στηρίξουν τον άνδρα της στις επικείμενες εκλογές. Ο Παναγιώτης δεν μπορεί να δεχτεί τη φυγή της Ολυμπίας. Αρπάζει ένα όπλο και μπαίνει κρυφά στο σπίτι της Αθηνάς, όπου διαμένει η σύζυγός του, αιφνιδιάζοντας τη Χάιδω και τη Μαργαρίτα που βρίσκονται εκεί. Ο Κουράκος και η Δήμητρα ειδοποιούνται και φτάνουν στο σημείο την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 50 (Δευτέρα 21 Νοεμβρίου)

Οι πυροβολισμοί τρομοκρατούν την Αθηνά, τη Χάιδω και τη Μαργαρίτα, οι οποίες δεν ξέρουν αν η Ολυμπία είναι ζωντανή ή τη σκοτώσε ο άνδρας της. Όσο περνούν οι μέρες, η αγωνία του Μάνου μεγαλώνει στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν το παιδί. Στο μεταξύ, ο Σωκράτης παίρνει τα αποτελέσματα του τεστ DNA.

Η Ασπασία συναντά στον δρόμο τη Μυρτάλη και βρίσκει την ευκαιρία να την καλέσει πάλι στο σπίτι της. Εκεί, ο Δημοσθένης της βάζει λόγια προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς του. Η Ευτυχία αποφασίζει να αποκαλύψει στον Κουράκο ότι σκότωσε τον Ανέστη. Ο Σωκράτης αποκαλύπτει στους Βρεττάκους ότι η Αγγελική είναι κόρη του.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 51 (Τρίτη 22 Νοεμβρίου)

Η Ευτυχία είναι αποφασισμένη να παραδοθεί στον αστυνόμο για τον φόνο του Ανέστη, παρά την προσπάθεια της Άννας να τη μεταπείσει. Στο μεταξύ, οι Βρεττάκοι καταλαβαίνουν πως ο Σωκράτης δεν αστειεύεται με το θέμα του παιδιού. Παράλληλα, η Αντιγόνη καλείται να του δώσει εξηγήσεις και ο Μάνος πρέπει επειγόντως να συμβουλευθεί τον Λυκούργο.

Ο Δημοσθένης, έκπληκτος, ακούει από τη Μυρτάλη όσα του ζητά, γνωρίζοντας πως πρέπει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της για να την έχει με το μέρος του. Από την άλλη μεριά, η Μυρτάλη ζητά τα ρέστα από τον Χρήστο για τον χωρισμό τους, γεγονός που τον εξαγριώνει. Ο Στάθης, εντελώς τυχαία, βρίσκεται μπροστά σ’ ένα περιστατικό που θα εξελιχθεί σε ένα αγωνιώδες θρίλερ.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 52 (Τετάρτη 23 Νοεμβρίου)

Ο Σωκράτης απαιτεί να έχει φυσική παρουσία στη ζωή της Αγγελικής και κινεί τις νομικές διαδικασίες για να την πάρει μαζί του, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την οργή του Μάνου. Η Μυρτάλη δίνει ελπίδες στον Αλέξη πως θα είναι μαζί, ενώ παράλληλα καταστρώνει ένα σατανικό σχέδιο.

Η Εύα δέχεται πρόταση συνεργασίας από τον εισαγγελέα Μιχάλη Οικονομέα, ο οποίος θέλει να του ανακαινίσει το σπίτι. Οι ετοιμασίες για τον γάμο της Ισμήνης συνεχίζονται και το ζευγάρι οργανώνει το ταξίδι του μέλιτος. Ο Λεωνίδας κάνει το μεγάλο βήμα και ζητά από την Άννα να τον παντρευτεί. Η Αθηνά βλέπει μπροστά της τον εισαγγελέα και ξαναζεί τις μαύρες μέρες της δίκης.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 53 (Πέμπτη 24 Νοεμβρίου)

Η Αθηνά εκνευρίζεται πολύ με την παρουσία του εισαγγελέα Μιχάλη Οικονομέα στο χωριό και σύντομα μαθαίνει πως μετακόμισε μόνιμα εκεί. Την ίδια ώρα, η Εύα δρομολογεί την ανακαίνιση του σπιτιού του. Ο Στάθης και η Δήμητρα αρχίζουν να γίνονται καλοί φίλοι, και ο Πότης θεωρεί πως κάτι ερωτικό υποβόσκει ανάμεσά τους.

Η Ισμήνη κάνει μπάτσελορ στο σπίτι της και όλη η γυναικοπαρέα μαζεύεται για να της ευχηθεί, πλην της Μυρτάλης η οποία δεν έχει καλεστεί. Στο πάρτυ η Δήμητρα βάζει την ξανθιά περούκα και χορεύει για μία ακόμη φορά ως «Ράινα». Ο Ισίδωρος αρνείται να προχωρήσει στο ντιμπέιτ με τον Δημοσθένη. To μυαλό του είναι συνεχώς στον Σωκράτη, ο οποίος πολιορκεί συνεχώς τη μικρή Αγγελική.