Σουρέλης: «Χαλαρή ενημέρωση σημαίνει ότι κάποιος δεν ασχολείται με τα πιο βαριά θέματα – Το περιβάλλον που ζούμε δεν μας επιτρέπει να κλείνουμε τα μάτια»

Σουρέλης: «Χαλαρή ενημέρωση σημαίνει ότι κάποιος δεν ασχολείται με τα πιο βαριά θέματα - Το περιβάλλον που ζούμε δεν μας επιτρέπει να κλείνουμε τα μάτια»

Όσα είπε ο Παναγιώτης Σουρέλης

Ο Παναγιώτης Σουρέλης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real και την Πολυξένη Καραμίχα. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής μίλησε για την εκπομπή «Alpha τώρα», ενώ αναφέρθηκε και στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εκπομπής; Τι θέλετε να δώσετε στους τηλεθεατές;

Ο τίτλος της εκπομπής «Alpha τώρα» δεν επιλέχθηκε τυχαία. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε σε κάθε σημείο, τη στιγμή που εκτυλίσσεται ένα γεγονός. Με ζωντανές συνδέσεις σε όλη την Ελλάδα θα παρακολουθούμε την ειδησεογραφία, ενώ ειδική θα αναλύουν τα γεγονότα. Θα δείχνουμε και εικόνες από ταξίδια σε καλοκαιρινούς προορισμούς, θα παρουσιάζουμε χρηστικά θέματα, ενώ θα φιλοξενούμε στο στούντιο αγαπημένους καλλιτέχνες.

Έντονος ήταν και ο χειμώνας. Ποιο από τα γεγονότα που κατέγραψες σε προβλημάτισε ή σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεγονός. Αντιληφθήκαμε ότι ακόμη και η ειρήνη τελικά δεν είναι δεδομένη, όπως θεωρούσαμε τουλάχιστον στην Ευρώπη. Καθημερινά επεξεργαζόμουν το υλικό που έστελναν οι απεσταλμένοι του Alpha από το μέτωπο του πολέμου και δυσκολευόμουν να συνειδητοποιήσω ότι είναι πραγματικότητα και όχι σκηνές από ταινία.

Μπορεί η ενημέρωση να είναι χαλαρή;

Χαλαρή ενημέρωση σημαίνει ότι κάποιος δεν ασχολείται με τα πιο βαριά θέματα, όπως πολιτικά, εθνικά και άλλα. Όμως, οι απαιτήσεις της εποχής και το περιβάλλον που ζούμε δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Είναι ενότητες που έχουμε συμπεριλάβει στην εκπομπή μας.