Tελικά το μέγεθος του πέους μετράει, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις

Tελικά το μέγεθος του πέους μετράει, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις

Δεν υπάρχει μόνο μία διάσταση που κάνει το πέος ιδανικό, αλλά ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών

Γράφει η Έλενα Φάκου

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο θέμα το οποίο να έχει συζητηθεί περισσότερο από το αν το μέγεθος ενός πέους μετράει ή όχι. Και οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι πολλές και διάφορες, όμως τελικά μάλλον κανείς ακόμη δεν έχει καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα σχετικά. Εμείς εδώ σήμερα, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι πραγματικά σημαίνει μέγεθος, αλλά και όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα με τις διαστάσεις του, ώστε ένα πέος να θεωρείται ελκυστικό από τις γυναίκες. Και όταν λέμε γυναίκες, δεν εννοούμε όλες τις γυναίκες, γιατί δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες, ούτε ο κόλπος τους, επομένως κρατήστε για αρχή πως δεν υπάρχει ένα ολιστικά ιδανικό πέος, υπάρχει ιδανικό πέος μόνο κατά περίπτωση, δηλαδή για κάθε γυναίκα το ιδανικό πέος μπορεί να είναι διαφορετικό.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που αντικειμενικά κάνουν ένα πέος ελκυστικό σε μια γυναίκα: αρχικά η ανατομία  και στη συνέχεια η λειτουργικότητά του. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι ένα μεγάλο πέος το οποίο δεν έχει καλή στύση ή έχει μια στύση χωρίς την απαιτούμενη διάρκεια από μόνο του είναι άχρηστο, διότι δεν είναι αποτελεσματικό, άρα δεν ικανοποιεί μια γυναίκα. Επίσης, όταν εννοούμε μέγεθος, δεν μιλάμε αποκλειστικά για το μήκος του, αλλά κυρίως για το πάχος του, καθώς η γυναικεία διέγερση προέρχεται κυρίως από τα τοιχώματα στα πλαϊνά του κόλπου και όχι από κάτι το οποίο βρίσκεται στο βάθος του. Στο βάθος δεν υπάρχει ούτε κήπος, ούτε σημείο διέγερσης. Άρα ένα σκέτο μακρύ πέος είναι σχεδόν άχρηστο ενώ ένα μόνο παχύ πέος είναι μάλλον χρήσιμο. Υπάρχουν μάλιστα γυναίκες που έχουν δηλώσει ότι ένα μακρύ αλλά λεπτό πέος μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και “ενοχλητικό” όταν διεισδύει μέσα τους. Αντιθέτως ένα κοντύτερο αλλά παχύ, μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορο, αλλά σίγουρα δεν είναι ποτέ ενοχλητικό.

Tελικά το μέγεθος του πέους μετράει, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις

Κάτι ακόμη πάρα πολύ σημαντικό στην ανατομία ενός πέους είναι το σχήμα του. Τα πέη δεν είναι ίδια. Έχουν διαφορετικές κλίσεις: άλλα γέρνουν δεξιά, άλλα αριστερά, άλλα είναι ίσια, άλλα έχουν μεγαλύτερη καμπύλη, άλλα καθόλου και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μυστικό. Το ιδανικό πέος για κάθε γυναίκα είναι αυτό το οποίο ταιριάζει απόλυτα μέσα στον δικό της κόλπο. Εκεί που η δική της ανατομία κουμπώνει απόλυτα με του άνδρα με τον οποίο κάνει σεξ. Ένα πέος που σε μια γυναίκα μπορεί να ταιριάζει απόλυτα σε μια άλλη μπορεί να μην ταιριάζει καθόλου. Επομένως, το μέγεθος και το σχήμα ενός ανδρικού μορίου μπορεί να είναι ιδανικό για κάποιες γυναίκες, όχι για όλες. Το αν ένα ανδρικό μόριο είναι σωστό ή όχι αποτελεί μια εξατομικευμένη κατάσταση που αφορά στην κάθε γυναίκα χωριστά.

Σε αυτό όμως στο οποίο έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία των γυναικών που έχει ερωτηθεί, είναι πως τους αρέσει η περιποιημένη ηβική περιοχή ενός άνδρα. Δηλαδή εκτιμούν το να είναι καθαροί, τριμαρισμένοι ή αποτριχωμένοι και υγιείς. 

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα λέγαμε ότι επειδή ο γυναικείος οργασμός δεν έρχεται αποκλειστικά από τη διείσδυση ένα ανδρικό μόριο πρέπει να συγκεντρώνει πολλά και διάφορα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ιδανικό από μια ερωτική σύντροφο τα οποία δεν αφορούν μόνο στο ίδιο αλλά κυρίως επεκτείνονται και στον “ιδιοκτήτη” του. Άλλωστε είναι γνωστή η γυναικεία ατάκα: “Έχουμε συναντήσει τόσα σωστά πέη πάνω στους λάθος ανθρώπους και τόσα λάθος πάνω σε σωστούς”. Στη γυναίκα μετράει και η γενική σεξουαλική- και όχι μόνο συμπεριφορά ενός άνδρα, γιατί -μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό- ο οργασμός στις γυναίκες είναι κατά 50% τουλάχιστον εγκεφαλικός.

Tελικά το μέγεθος του πέους μετράει, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις

Σε μια μελέτη που διεξήχθη το 2015 από ερευνητές ενός Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sexual Medicine συμμετείχαν 105 γυναίκες 18-45 ετών και απάντησαν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πέος δημοφιλές στα γυναικεία μάτια. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι βασικοί παράγοντες ήταν δυο: η συνολικά όμορφη εμφάνιση των γεννητικών οργάνων και το πάχος του πέους. Η συγκεκριμένη διάσταση, αυτή του πλάτους, ήταν εκείνη που υπερτερούσε τελικά του μήκους στο μυαλό των γυναικών.

Γιατί όπως είπαμε και παραπάνω, η διέγερση, ο ερεθισμός του γυναικείου κόλπου επέρχεται από τα τοιχώματά του, άρα καλό πέος είναι αυτό που δημιουργεί τις κατάλληλες τριβές σε αυτά και όχι εκείνο που θα έχει μήκος- το μήκος είναι άχρηστο και ειδικά αν είναι υπεβολικά μακρύ μπορεί να προκαλέσει και πόνο, κάτι που το κάνει αποκρουστικό. Ειδικά δε σε μακροχρόνιες μόνιμες σχέσεις, οι γυναίκες αναζητούν φυσιολογικές διαστάσεις πέους «ούτε ογκώδη, ούτε μακριά πέη που μπορεί να είναι ελκυστικά για ένα βράδυ, άβολα και επίπονα σε βάθος χρόνου». «Η πλειοψηφία των γυναικών δείχνει να προτιμά ένα παχύ -όχι σε υπερβολικό βαθμό- πέος συγκριτικά με ένα μακρύ. Και υπάρχει μία πολύ απλή εξήγηση πίσω από αυτή την προτίμηση: η περιφέρεια του μορίου συμβάλλει περισσότερο στη διέγερση του κόλπου σε σχέση με το μήκος του», σημειώνει η ειδική σεξουαλικής υγείας Nicole Prause, μιλώντας στο fatherly.com.

Tελικά το μέγεθος του πέους μετράει, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις

Πάνω απ’όλα όμως, οι γυναίκες επιθυμούν ένα πέος το οποίο να λειτουργεί σωστά. Γιατί όσο παχύ, λεπτό, μακρύ ή κοντό κι αν είναι αν δεν έχει μια ικανοποιητική στύση και μια επίσης ικανοποιητική διάρκεια στύσης δε μπορεί να τους προσφέρει τίποτα απολύτως.

Και τέλος, συνυπολογίστε πως ακόμη κι αν όλα τα παραπάνω είναι εντάξει, δηλαδή και οι διαστάσεις αλλά και η λειτουργικότητα ενός ανδρικού μορίου και πάλι ένας άνδρας πρέπει να είναι πολλά παραπάνω από απλά ένας επιβήτορας για τη σύντροφό του: πρέπει να είναι ένας καλός εραστής. Να την περιποιηθεί, να ασχοληθεί με το σώμα της, να ακούσει τις ανάγκες και τα θέλω της και να επενδύσει στα προκαταρκτικά. Επομένως, δεν υπάρχουν τέλεια πέη, μπορεί όμως να υπάρξουν τέλειοι εραστές και αυτοί είναι υπεράνω κάθε μέτρησης και μεζούρας. 

Tελικά το μέγεθος του πέους μετράει, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.