Gerard Pique – Shakira : 12 χρονια μετά ο έρωτας δε ζει πια και ο λόγος δεν είναι η Clara Chia Marti

Gerard Pique - Shakira : 12 χρονια μετά ο έρωτας δε ζει πια και ο λόγος δεν είναι η Clara Chia Marti

H ισπανική σαπουνόπερα μεταφέρθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συνεχίζεται με νέα επεισόδια

Γράφει η Έλενα Φάκου

Το πρώην ζευγάρι Gerard PiqueShakira θα μπορούσε, αν ήταν φτωχό και άσημο, να πήγαινε να λύσει τις διαφορές του στην εκπομπή της Σίας Λιαροπούλου έτσι όπως έχει καταντήσει να συμπεριφέρεται, όμως επειδή είναι το ακριβώς αντίθετο, τις λύνει μέσα από στίχους τραγουδιών που κάνουν εκατομμύρια ακροάσεις, diss που περιλαμβάνουν πανάκριβα συμβόλαια με εταιρίες κολοσσούς και πάρα πολλές αράδες στα tabloids του παγκόσμιου Τύπου. Καλό deal για τον ποδοσφαιριστή και την τραγουδίστρια, για την ερωμένη πάλι μόνο προσβολή.

Την ιστορία λίγο πολύ την γνωρίζουμε όλοι: Η Shakira και ο Pique έγιναν ζευγάρι στο Mundial της Νοτίου Αφρικής, απέκτησαν δυο παιδιά, δεν παντρεύτηκαν ποτέ επειδή εκείνη δεν ήθελε να τη θεωρήσει “δεδομένη” και όταν εκείνος κρέμασε τα παπούτσια του, της φόρεσε ταυτόχρονα και δυο αρκετά μεγάλα κέρατα με μια άγνωστη πιτσιρίκα η οποία από την αμηχανία της κουτουλάει πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες όταν περπατάει μαζί του στους δρόμους και τους ακολουθούν παπαράτσι- κι εκείνος γελάει με την αδεξιότητά της.

Τι έφταιξε όμως και αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν σε σημείο να έρθουν μέχρι και στα χέρια στην πρώτη συνάντηση μετά το χωρισμό τους, όταν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ ο πρώην παίκτης της Barcelona βρέθηκε στο Miami όπου μετακόμισε η pop star για να δει τα παιδιά του; Γιατί ο Pique απάτησε την Shakira με φαινομενικά την πρώτη τυχούσα ύστερα από 12 χρόνια κοινής πορείας και 2 παιδιά; Ποιος ή τι έφταιξε και χάλασε αυτή η εικόνα του τέλειου ζευγαριού που έβγαζαν προς τα έξω όλο αυτό το διάστημα που ήταν μαζί;

 

Gerard Pique - Shakira : 12 χρονια μετά ο έρωτας δε ζει πια και ο λόγος δεν είναι η Clara Chia Marti

Αν και δεν ήμασταν μέσα στο σπίτι τους, η εξήγηση μπορεί να είναι πάρα πολύ απλή.

Αρχικά να πούμε ότι η τελευταία που φταίει είναι αυτή η κοπέλα, η Clara Chia Marti η οποία αν δεν υπήρχε χώρος, προφανώς και δεν θα έμπαινε ανάμεσά τους- και αυτό ισχύει για όλα τα τρίτα πρόσωπα που “μπαίνουν” μέσα σε σχέσεις ή σε γάμους άλλων. Υπάρχει κενό και το κενό αυτό κάποιος θα πρέπει να το γεμίσει. Κι αφού δεν το γεμίζει το ζευγάρι έρχεται ένα τρίτο άτομο το οποίο γεμίζει το κενό αλλά δεν είμαστε και απολύτως σίγουροι ότι δεν αδειάζει το ίδιο μέσα του.

Στο μόνο που φταίει η νέα σύντροφος του Pique, είναι ότι δεν καταλαβαίνει πόσο χάλια περνάει ώστε να εγκαταλείψει το πλοίο, παρόλο που έπαθε -πάντα σύμφωνα με τα media- νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε νοσηλεία καθώς δεν της άρεσε και πολύ που ολόκληρος ο πλανήτης γέλασε με τους στίχους του κομματιού της απατημένης Shakira που περιγράφουν την Clara Kia σαν φθηνό αυτοκίνητο και ακόμη πιο φθηνό ρολόι.

Πάμε όμως παρακάτω. Χωρίς αυτό που θα πούμε να νομιμοποιεί την απιστία του ποδοσφαιριστή υπάρχουν δυο δεδομένα στη ζωή του. Το ένα αφορά στην δική του ζωή -και των ποδοσφαιριστών γενικότερα- και το άλλο όλους τους ανθρώπους. Ο Gerard Pique, έκανε το στραβοπάτημα στη σχέση με τη σύντροφό του, όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Στην αποστρατεία του. Αυτή η περίοδος, για όλους τους παίκτες -ιδιαίτερα αυτού του βεληνεκούς- είναι πολύ δύσκολη γιατί σε μια πολύ νεαρή ηλικία, όπου κάποιοι άλλοι ξεκινούν να κολλάνε ένσημα, αυτοί τελειώνουν την καριέρα τους. Και μάλιστα μια καριέρα που τους εξασφάλιζε όχι μόνο πάρα πολλά χρήματα, αλλά δόξα και φήμη. Ξαφνικά λοιπόν, εκεί στα 35 τους, σταματούν να κάνουν το μοναδικό πράγμα που γνωρίζουν και πραγματικά αυτό είναι μια πολύ μεγάλη προσωπική κρίση την οποία και πρέπει να διαχειριστούν καθώς σχεδόν ότι και να κάνουν μετά, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συγκριθεί με το πριν.

Ο Pique ίσως να εξωτερίκευσε αυτό το εσωτερικό του αδιέξοδο βρίσκοντας μια άλλη γυναίκα. Επιβεβαίωση; Μπορεί. Δεδομένου μάλιστα ότι δίπλα του είχε μια μεγάλη star, η οποία, δεν σταμάτησε την καριέρα της όπως εκείνος, αντιθέτως εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ίσως αυτό να βγάζει ακόμα μεγαλύτερο νόημα. Προφανώς και αυτό  τον στρέσαρε ακόμη πιο πολύ γιατί η σύγκριση μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη. Εκείνος ένιωθε παροπλισμένος δίπλα σε μια γυναίκα οπλοπολυβόλο. Αρκετά δύσκολο θα μπορούσε να πει κανείς. Και κατά τα φαινόμενα θα είχε και δίκιο.

Άλλοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές στην ίδια φάση της ζωής τους έχουμε δει να μπλέκουν με ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, να πέφτουν σε κατάθλιψη, ακόμη και να καταστρέφονται ολοκληρωτικά μη μπορώντας να βγουν από αυτό το χάος του να μη μπορούν να επαναπροσδιοριστούν σαν άτομα, σαν προσωπικότητες και σαν άνδρες.

Το άλλο που συμβαίνει είναι ότι όλες οι σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους και μπορεί πολύ απλά η σχέση αυτού του ζευγαριού να έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της και να έκλεισε, όχι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αυτά τα πράγματα συνήθως δεν λήγουν με τα ζευγάρια να ξαπλώνουν στα χαμομήλια, αλλά με σκληρές αντιπαραθέσεις, πόνο, δράμα, δάκρυα και άλλα τέτοια αναπόφευκτα δυσάρεστα.

Επομένως ναι, είναι πάρα πολύ πιθανό η απιστία του Pique να ήταν απλά η δική του αντίδραση στο τελείωμα της καριέρας του ή και στο τελείωμα της σχέσης του με μια γυναίκα τα οποία απλά συνέπεσαν, με το ένα να επηρεάζει το άλλο-το πιθανότερο από όλα.

 

Gerard Pique - Shakira : 12 χρονια μετά ο έρωτας δε ζει πια και ο λόγος δεν είναι η Clara Chia Marti

Και με τη Shakira; Τι γίνεται με τη Shakira; Ποιες είναι οι ευθύνες που της αναλογούν; Αρχικά δε μπορούμε να ξέρουμε πως ήταν ως σύντροφος. Μπορεί να ήταν καλή μπορεί και όχι. Θα μου πείτε της άξιζε η απιστία; Όχι. Έπρεπε αν ο σύντροφός της είχε παράπονα να τα συζητήσει μαζί της; Ναι. Και ποιος μας λέει ότι δεν το έκανε; To θέμα όμως δεν είναι τι σόι σύντροφος ήταν η Shakira αλλά το πως συμπεριφέρθηκε τη δύσκολη στιγμή. Για να είμαστε δίκαιοι, σε ένα χωρισμό φταίνε και οι δυο. Το θέμα είναι πόσο πολιτισμένα θα συμπεριφερθούν μετά το τέλος της σχέσης.

Η αλήθεια είναι πως δεν διαχειρίστηκε σωστά την απιστία του συντρόφου της. ‘Εγινε κακιά και εντάξει ας μην φοβηθούμε να χρησιμοποιήσουμε την ελληνικότατη έκφραση “ξεκατινιάστηκε”. Κι αυτό δεν μπορεί να το δικαιολογήσει τίποτα. Όσο πληγωμένη ή προδομένη κι αν ένιωσε, όσα εκατομμύρια κι αν έβγαλε από τα τραγούδια που ήταν γεμάτα σπόντες ευθείας βολής για τη νέα σύντροφο του πρώην της, το επίπεδο έπεσε και το έριξε η ίδια, μόνη της, πολύ χαμηλά. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που ο άντρας της πήγε με μια άλλη γυναίκα, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση της απέναντι στην απιστία, ούτε στην απόρριψη και τα έβαλε με την “άλλη γυναίκα”. Και η “άλλη γυναίκα” δεν φταίει ποτέ. Αν ήθελε να “στολίσει” κάποιον τόσο πολύ, ας “στόλιζε” τον ίδιο. Σε τελευταία ανάλυση κανείς δεν πίεσε τον Gerard Pique να ξενοκοιτάξει, ούτε να ξενοκοιμηθεί. Μόνος του το επέλεξε. Και όσο για το ποια διάλεξε, δεν την διάλεξε με το γούστο της Shakira, ούτε με το δικό μας, με το δικό του την επέλεξε και αφού αυτή του άρεσε, σε όλους εμάς θα έπρεπε να περισσεύει.

Η Zsa Zsa Gabor είχε πει ότι ” Το να ζηλεύεις μια όμορφη γυναίκα δεν σε κάνει εσένα ομορφότερη”. Εμείς θα λέγαμε παραφράζοντάς την ελάχιστα πως “Το να χλευάζεις μια άλλη γυναίκα δεν σε κάνει εσένα καλύτερη”. 

 

Gerard Pique - Shakira : 12 χρονια μετά ο έρωτας δε ζει πια και ο λόγος δεν είναι η Clara Chia Marti

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.