Δημήτρης Παπανικολάου: Η συγκινητική εξομολόγηση για το σύνδρομο Άσπεργκερ και την κόρη του – «Εκείνη το ζήτησε»

Δημήτρης Παπανικολάου: Η συγκινητική εξομολόγηση για το σύνδρομο Άσπεργκερ και την κόρη του - «Εκείνη το ζήτησε»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για το σύνδρομο Άσπεργκερ, από το οποίο πάσχει η κόρη του, Αρία, ενώ αποκάλυψε πώς αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για αυτό.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, μεταξύ άλλων, μίλησε για το σύνδρομο Άσπεργκερ, από το οποίο πάσχει η κόρη του, Αρία, ενώ αποκάλυψε πώς αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για αυτό.

«Το έκανα για την προστασία του παιδιού μου γιατί συνέβαιναν διάφορες περίεργες συμπεριφορές με μπούλινγκ και τέτοια και όταν δημοσιοποιείς ένα τέτοιο θέμα και λόγω του ότι εγώ είμαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί κάνουν πίσω. Οι καλοί υπερισχύουν», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Είχα διαγνωσθεί και εγώ με το σύνδρομο Άσπεργκερ, Τότε πήγαινα με την γυναίκα μου για ψυχοθεραπεία, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν είναι κανένας γύρω μας. Έπρεπε να ξέρουμε πώς θα είμαστε εμείς καλά με ένα τέτοιο θέμα στο σπίτι για να στηρίζουμε και το παιδί και τον εαυτό μας. Έλεγα για πολλούς μήνες στην γυναίκα μου να μιλήσουμε δημόσια για την κόρη μας και δεν ήθελε για να μην στιγματιστεί το παιδί. Εγώ εκεί λοιπόν, σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου και η γυναίκα μου ήρθα μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.