Βασιλιάς Κάρολος: Όταν ακούστηκε ο ύμνος του Champions League στην τελετή στέψης

Κηδεία Κωνσταντίνου: Για ποιο λόγο δεν έδωσαν το «παρών» βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Ουίλιαμ

Απίστευτο!

Κατά την διάρκεια της χθεσινής τελετής στέψης του Βασιλιά Κάρολου Γ’, και μάλιστα στο πιο ιερό σημείο, την ώρα που του δίνεται το χρίσμα, ο Βασιλιάς ήταν «προστατευμένος» από οθόνες, ώστε οι κάμερες να μην καταγράφουν τίποτα.

Τότε, λοιπόν, ξεκίνησε να ακούγεται στο Αβαείο ο ύμνος «Zadok the Priest» του George Frideric Handel,γραμμένος πριν από τη στέψη του Γεωργίου Β’ το 1727 και που έκτοτε ακούγεται σε κάθε ανάλογη τελετή στην Αγγλία. Όταν, λοιπόν, ξεκίνησε αυτός ο ύμνος πολλοί μπερδεύτηκαν και νόμιζαν πως έπαιζε ο εμβληματικός ύμνος του Champions League.

Η σύνδεση των δύο ύμνων

Κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι οι δύο ύμνοι συνδέονται. Αυτό διότι ο συνθέτης του ύμνου του Champions League που ακούγεται την ώρα που «απλώνεται το σεντόνι» στα ευρωπαϊκά γήπεδα, εμπνεύστηκε από το «Zadok the Priest» του George Frideric Handel.

Αναλυτικότερα, ο Άγγλος συνθέτης, Tony Britten, όταν συνέθεσε τον ύμνο του Champions League, ήταν βασισμένος στον ύμνο «Zadok the Priest». Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο συνθέτης σε συνέντευξή του το 2013, είχε δηλώσει ότι «με πλησίασαν από ένα διαφημιστικό πρακτορείο για να γράψω κάτι σαν ύμνο και καθώς ήταν λίγο μετά τους Τρεις Τενόρους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας και επικρατούσε η κλασική μουσική. Η UEFA, δεδομένου ότι χουλιγκανισμός ήταν ακανθώδες πρόβλημα, ήθελε να πάει το παιχνίδι σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή. Υπάρχει ένα σημείο εγχόρδων το οποίο «τσίμπησα» από τον Handel και μετά έγραψα τη δική μου μελωδία. Έχει ένα είδος Handelian αίσθηση σε αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι μια πλήρης αντιγραφή».