Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη – Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Όταν δεν βρισκόταν στο τιμόνι ενός μονοθέσιου ήταν στην αγκαλιά μιας πανέμορφης γυναίκας

Γράφει η Έλενα Φάκου

Ο Ayrton Senna γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1960 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και παρόλο που ήρθε στη ζωή την ημέρα της εαρινής ισημερίας, δεν μπόρεσε ποτέ να κρατήσει ισορροπία σε ότι έκανε. Η οικογένειά του ήταν πολύ ευκατάστατη, καθώς ο πατέρας του Milton υπήρξε βιομήχανος και μεγαλοκτηματίας. Αυτός ήταν που τον μύησε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς του χάρισε ένα Καρτ όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών με αποτέλεσμα στα οκτώ του χρόνια να είναι ένας κανονικός οδηγός αγώνων σε μονοθέσια τύπου Καρτ- το 1977 αναδείχθηκε πρωταθλητής Καρτ Νοτίου Αμερικής ενώ το 1978 και το 1980 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καρτ.

Στα 22 του χρόνια, το 1982, αφήνει τα Kαρτ και μεταπηδάει στη Φόρμουλα. Μετακομίζει στην Αγγλία και συμμετέχει σε αγώνες Φόρμουλα 2000 και 3000 ενώ τραβάει την προσοχή των ομάδων της Φόρμουλα 1. Το 1984 υπογράφει με την ομάδα της Toleman και στο Grand Prix του Μονακό αφήνει σύξυλους τους πάντες όταν παρόλο που το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο, από τη δέκατη τρίτη θέση εκκίνησης τερματίζει δεύτερος. Αυτός ήταν ο οιωνός ότι ο Senna ήρθε για να μείνει.

Το 1985 παίρνει μεταγραφή στη Lotus και κερδίζει το πρώτο του Grand Prix στην Πορτογαλία. Στα δυο χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα πέτυχε έξι νίκες και το 1988 έρχεται πλέον η ώρα της McLaren με την οποία έφτασε και στο απόγειο της καριέρας του. Κατέκτησε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα το 1988, το 1990 και το 1991, ενώ ξεκίνησε και η κόντρα του με τον Alain Prost.

 

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

 

Το 1994, τη μοιραία χρονιά για τη ζωή του, εγκατέλειψε τη MacLaren για τη Williams-Renault, όμως την Πρωτομαγιά του 1994, κατά τη διάρκεια του Grand Prix στην πίστα της Ίμολα, το μονοθέσιό του που καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έβγαζε προβλήματα, βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε μια μπαριέρα από τσιμέντο. Ο Senna μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μπλόνια όπου και πέθανε.

Αιτία του δυστυχήματος, ήταν το σπάσιμο της κολώνας του τιμονιού και για το θάνατό του κατηγορήθηκαν έξι μηχανικοί της Williams-Renault, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν στο δικαστήριο τον επόμενο χρόνο. Ο Ayrton Senna, έγινε ο τελευταίος οδηγός που έχασε τη ζωή του μέσα στο μονοθέσιό του, ενώ το 2010 ανακηρύχθηκε από τους συναδέλφους του ο κορυφαίος οδηγών όλων των εποχών στην F1.

Η κόντρα με τον Alain Prost

Το 1988 στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν αποφασισμένος να ξεπεράσει τον τεράστιο αντίπαλό του Alain Prost και οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ώσπου έπαψε πια να βλέπει τα διαχωριστικά στην άσφαλτο. «Δεν οδηγούσα συνειδητά, αλλά από ένστικτο. Ήμουν σε μιαν άλλη διάσταση. Είχα ξεπεράσει τα όρια και μπορούσα να πάω ακόμα πιο μακριά. Γνώριζα ότι ήμουν σε άλλη ατμόσφαιρα, πέρα από τη συνείδηση», είπε και τερμάτισε πρώτος με 1,4 δευτερόλεπτα διαφορά. Στον αγώνα, προηγούνταν τόσο που του είπαν ότι θα μπορούσε να μειώσει ταχύτητα για τη δική του ασφάλεια κάτι που δεν έκανε. Συγκρούστηκε με ένα διαχωριστικό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Alain Prost σχολίασε: «Δεν ήθελε μόνο να με νικήσει, ήθελε να με ταπεινώσει. Και αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος».

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Αυτό τον έκανε να πεισμώσει τόσο πολύ που στον τελικό δεν οδήγησε, αλλά πέταξε και τερμάτισε πρώτος. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ισχυρίστηκε πως ενώ οδηγούσε είδε το Θεό ανάμεσα στα σύννεφα της βροχής με τους αντιπάλους του να τον ειρωνεύονται και τον Alain Prost να σχολιάζει: «Νομίζει ότι δεν μπορεί να πεθάνει, επειδή πιστεύει στον Θεό. Αυτό είναι τρομερά επικίνδυνο για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους οδηγούς».

Tην Πρωτομαγιά του 1994, ο Ayrton Senna και ο Alain Prost είχαν μια συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια της διεξαγωγής των αγώνων και αποφάσισαν να στείλουν σχετικό αίτημα στην επιτροπή. Ο αγώνας ξεκίνησε και κατά τη διάρκεια μιας μικρής σύγκρουσης εξαρτήματα εκτινάχθηκαν και τραυμάτισαν θεατές. Μόλις ο Senna ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο το μονοθέσιό του συγκρούστηκε με την τσιμεντένια μπαριέρα καθώς η αποκόλληση του τιμονιού τον είχε κάνει να χάσει τον έλεγχο.

Ένα σίδερο είχε τρυπήσει το κρανίο του και στο νοσοκομείο ανακοινώθηκε ο θάνατός του σε ηλικία μόλις 34 ετών. Τραγική ειρωνία; Μέσα στη φόρμουλα βρέθηκε μια αυστριακή σημαία την οποία σκόπευε να ανεμίσει στον τερματισμό προς τιμήν ενός νεκρού συναθλητή του. Αυτό δεν έγινε ποτέ.

Η ζωή του εκτός της F1

O Ayrton Senna ήταν εθνικός ήρωας στην Βραζιλία. Είχε δωρίσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ήταν βαθιά θρησκευόμενος. Οι συμπατριώτες του τον λάτρευαν σαν θεό και στην κηδεία του έδωσαν το παρών πάνω από τρία εκατομμύρια κόσμου.

Στην προσωπική του ζωή είχε παντρευτεί την παιδική του φίλη Lilian Vasconellos Souza όμως ο γάμος τους άντεξε μόλις 8 μήνες καθώς η ίδια είπε πως «ήμουν το δεύτερο πάθος του. Το πρώτο πάθος του ήταν οι αγώνες». Μπορεί το πρώτο του πάθος να ήταν οι αγώνες, όμως το δεύτερο ήταν σίγουρα οι ωραίες γυναίκες. Στη σύντομη ζωή του όταν δεν βρισκόταν στο τιμόνι ενός μονοθέσιου, βρισκόταν στην αγκαλιά μιας ή και περισσότερων πανέμορφων γυναικών.

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

«Με τις γυναίκες πάντα μπαίνω σε μπελάδες, αλλά δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτές» έχει πει ο ίδιος.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε πραγματικά τα πάντα για τον Ayrton Senna, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε πλήρως για την ερωτική του ζωή και τη σχέση του με το ωραίο φύλο. Αυτή η πτυχή του Ayrton μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την προσέγγισή του στη ζωή του ως οδηγός και μας δίνει έναν Senna ίσως διαφορετικό από αυτόν που όλοι γνωρίζουμε.

Η συναισθηματική ζωή του Ayrton Senna, εκτός από τις σταθερές φιγούρες της μητέρας του Neyde και της αδελφής του Viviane, περιελάμβανε επίσημα πέντε γυναίκες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν δύο ακόμη φίλες στη ζωή του. Η μοναδική του σύζυγος ήταν η Lilian Vasconcellos Souza. Στη συνέχεια, ήρθε η προστατευόμενή του Adriane Yamin. Οι πιο γνωστές σχέσεις του ήταν η Xuxa και η Adriane Galisteu, που απασχόλησαν εκατοντάδες σελίδες περιοδικών και εφημερίδων. Ανάμεσά τους ήταν και η Cristine Ferracciu, η οποία αποτέλεσε το στήριγμα και έφερε την εξισορρόπηση μετά την τρέλα της σχέσης με την Xuxa. Αλλά, στο ενδιάμεσο, υπάρχουν δύο ακόμη γυναίκες που έκαναν τον Ayrton να αλλάξει τρόπο σκέψης: η Αμερικανίδα Carol Ann Alt και η Πορτογαλίδα Vera Peres.

O Ayrton Senna πήγε για πρώτη φορά με γυναίκα σε ηλικία 13 ετών όταν επισκέφθηκε μια σεξεργάτρια.

Ο ένας και μοναδικός του γάμος

Ο Ayrton έκανε πρόταση γάμου στη Lilian αμέσως μετά την πρώτη φορά που έκαναν σεξ στο Chalé Motel. Ο Senna της είπε: «Αν πάω στην Ευρώπη για να αγωνιστώ, όταν επιστρέψω θα είσαι ήδη παντρεμένη. Γι’ αυτό καλύτερα να με παντρευτείς τώρα!»

Σε 2 μήνες παντρεύτηκαν και ακολούθησε το ταξίδι στην Ευρώπη. Ο Senna δεν ήθελε να παντρευτεί στην εκκλησία. Ούτε η Viviane, η αδελφή του, δεν μπορούσε να τον πείσει. Έγινε πολιτικός γάμος, αλλά στην τελετή δόθηκε ευλογία από ιερέα. Η πρώτη νύχτα του γάμου ήταν κλασική με τον Senna να μεταφέρει τη Lilian στην αγκαλιά του στη σουίτα του Maksoud Plaza Hotel. Και οι επόμενες 10 ημέρες ήταν ο μήνας του μέλιτος στο Σικάγο.

Σύντομα τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Tο ζευγάρι προσπάθησε να σώσει το γάμο του, ενώ ο Ayrton σκεφτόταν αν θα έπρεπε να παραμείνει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ή να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση. Κατά την άφιξή της στην Αγγλία, η Lilian αισθάνθηκε εκτός τόπου και χρόνου. Και ο Senna ήταν, όπως λέγεται, πολύ επαγγελματίας. Κοιμόταν ακόμη και σε ξεχωριστό κρεβάτι την παραμονή του αγώνα για να αποφύγει τους πειρασμούς. Στην πίστα, τα πράγματα πήγαν καλά. Κέρδισε 22 από τους 28 αγώνες. Aντιθέτως η σχέση τους δεν πήγαινε τόσο καλά με τη Lilian να ανακαλύπτει ότι η ζωή στην Αγγλία ως σύζυγος ενός επίδοξου οδηγού της Formula 1 δεν ήταν και τόσο καλή. «Ήμουν το δεύτερο πάθος του. Το πρώτο του πάθος ήταν οι αγώνες. Δεν υπήρχε τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο γι’ αυτόν, ούτε η οικογένεια, ούτε η σύζυγός του, τίποτα», είπε αργότερα.

Η Lilian αποκάλυψε ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ayrton ήταν αυτό που του έδινε το πλεονέκτημα στην πίστα, αλλά τον έκανε να είναι αλλοπρόσαλλος εκτός αυτής. Η οικογένεια Senna δεν του έδωσε «την άδεια να κάνει λάθη». Η Lilian είπε: «…πέρασε τη ζωή του χρεώνοντας τον εαυτό του. Χάσαμε πολλά και αυτός έχασε ακόμη περισσότερα, λόγω της υπέρβασης των υποχρεώσεων. Η επιτυχία του πατέρα του Milton ανάγκασε και τον Ayrton να πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Μια ηθικά άκαμπτη οικογένεια, με αρχές, σεβασμό στους ανθρώπους και τις δεσμεύσεις κάθε είδους τον σημάδεψαν. Αλλά αυτό αφαίρεσε πολλή φυσικότητα.»

Παρά το γεγονός ότι ο γάμος τους είναι τόσο μακρινός, η Lilian εξακολουθεί να έχει ισχυρή σχέση με την οικογένεια Senna, αν και ο ρόλος της στη ζωή του Ayrton δεν αναφέρεται καθόλου στο ντοκιμαντέρ SENNA. Τώρα εργάζεται ως επιτυχημένη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων.

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Ayrton Senna και Lilian Vasconellos Souza

Η σχέση του με την Adriane Yamin

Αφού χώρισε με τη Liliane, το 1984 ο Senna συνδέθηκε με την Adriane Yamin, 15 ετών τότε και κληρονόμο της εταιρείας Duchas Corona. Γνώριζε το Senna από την παιδική της ηλικία στη γειτονιά Santana. Ήταν μαζί της μέχρι το 1988. Τον κάλεσαν στο γιοτ του πατέρα της. Το φλερτ ήταν μακροχρόνιο, αλλά κρατήθηκε μυστικό και πάντα μακριά από τα paddock της Formula 1.

Ο Senna είχε μεγάλο σεβασμό για την Adriane, αλλά δεν ήθελε η σχέση τους να τον αποσπάσει από τα ουσιώδη. Για τον Ayrton η Adriane δεν θα προσαρμοζόταν ποτέ στον τύπο ζωής του, παρόλο που αντιπροσώπευε όλα όσα ήθελε από μια γυναίκα: οικογενειακή δομή και συνήθειες παρόμοιες με τις δικές του, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η παρθενία. Ο Senna θα άλλαζε τη γνώμη του σε σχέση με την αρχή της παρθενίας μόνο όταν, χρόνια αργότερα, γνώρισε την Adriane Galisteu.

Η ιστορία τελείωσε το 1988 τα Χριστούγεννα, αφού ο Senna στέφθηκε στο Παρίσι παγκόσμιος πρωταθλητής στο πάρτι της FIA. Τσακώθηκαν και ο Senna έβαλε τέλος σε όλα.

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Ayrton Senna και Adriane Yamin

Μετά το φλερτ με την Adriane Yamin, ο Senna έβγαινε με μερικές άλλες γυναίκες – αν και καμία δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρή – μέχρι που γνώρισε τη Bραζιλιάνα τηλεπαρουσιάστρια, ηθοποιό και τραγουδίστρια Xuxa Meneghel. Το ζευγάρι έβγαινε  για πέντε χρόνια μεταξύ 1988 και 1992, αν και σπάνια τον συνόδευε στα Grand Prix λόγω του τηλεοπτικού της προγράμματος. Δεν θε μπορούσαμε να μην αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις γυναίκες με τις οποίες σχετίστηκε ήταν και το τοπ μόντελ Elle Mc Pherson.

H σχέση με την Xuxa Meneghel

Η XuXa ήταν ο έρωτας της ζωής του. Ο Senna ερωτεύτηκε σε σημείο που έμοιαζε με παιδί που δεν νοιαζόταν για τίποτα άλλο, ούτε καν για την καριέρα του. Υπήρχε μόνο την Xuxa. Ήταν η off-season, μετά την κατάκτηση του 1ου τίτλου στη Suzuka. Το μυστικό δεν κράτησε πολύ και όλα μαθεύτηκαν όταν ο Senna πήγε να συναντήσει την Xuxa στο Globo TV.

Ο Ayrton κάθε λεπτό που είχε, πετούσε στο Ρίο, για να είναι μαζί της. Η πρώην σύζυγος Lilian de Vasconcellos εξομολογήθηκε μετά το θάνατο του Senna: «Του άρεσε πολύ η Xuxa!» O Ayrton περνούσε πολύ χρόνο στα παρασκήνια της Globo, συνοδεύοντάς την στη δουλειά της. Και εκείνο το καλοκαίρι, ο Ayrton πήγε την Xuxa στην πίστα καρτ στο Ρίο για να οδηγήσει Kαρτ.

Η σχέση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν του ‘89 προβλημάτισε τον οδηγό. Ήταν μια σχέση σε μόνιμη ένταση. Και το γεγονός ότι η Xuxa ήταν μια γυναίκα καριέρας δεν βοηθούσε καθόλου. Ο Senna δεν ήταν ευχαριστημένος. Είχε ειπωθεί μάλιστα ότι η σχέση τους ήταν απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο. Η κοπέλα δεν πρόσεχε την εικόνα της, όπως ο πρωταθλητής τη δική του. Ο Senna έλεγε ότι του άρεσε να αγαπάει τις γυναίκες, όχι να τις επιδεικνύει στους άλλους.

Υπέφερε μέσα του. Μέχρι που μια μέρα πέταξε στη Νέα Υόρκη για να τη συναντήσει. Όταν έφτασε στο διαμέρισμα, η Xuxa δεν άνοιξε την πόρτα. Και ο Senna γύρισε πίσω. Ένας έρωτας έληξε με την απόφαση της Xuxa, θεωρώντας ότι η επαγγελματική της ζωή ήταν ασύμβατη με εκείνη του Senna. Διάλεξε την καριέρα της.

Παρά το γεγονός ότι η Xuxa δεν ήταν μέρος της ζωής του Ayrton για αρκετό καιρό πριν από το θάνατό του, ήταν η «επίσημη χήρα» στην κηδεία του, αφού είχε λατρευτεί από την οικογένεια Senna. Μάλιστα, στη βραζιλιάνικη πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ SENNA, απαθανατίστηκε με την αδελφή του Senna, Viviane, στο κόκκινο χαλί.

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Ayrton Senna και Xuxa Meneghel

Η σχέση με την Carol Ann Alt

Όσον αφορά στην Αμερικανίδα Carol Ann Alt, δεν υπάρχουν πολλές ιστορίες για να πούμε. Οι δύο τους είχαν την ίδια ηλικία. Η υπόθεση έγινε γνωστή με ένα άρθρο στο περιοδικό Caras το καλοκαίρι του 1995, μετά το θάνατο του Ayrton.

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Αyrton Senna και Carol Alt

Η σχέση με την Cristine Ferracciu

Σε μια τυχαία διασταύρωση σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ρίο, ο Ayrton Senna κοίταξε την Cristine Ferracciu και γοητεύτηκε. Η Cristine ανήκε στην ελίτ της Καριόκα, ζούσε σε μια πολυτελή πολυκατοικία, αλλά o Senna δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτήν. Πήγε κατευθείαν και την κάλεσε για δείπνο. Η Cristine του είπε ότι έχει φίλο, ο Senna απάντησε με το κλασικό: «Δεν ζηλεύω!»

Έζησαν μαζί για δύο χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1990 έως τον Δεκέμβριο του 1991, στο Μονακό. Το 1991, στο GP της Ιαπωνίας, όπου έγινε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Senna είπε ότι η Cristine ήταν η ισορροπία που χρειαζόταν. Αλλά υπήρχε και η άλλη πλευρά. Το πρόβλημα για την Cristine ήταν η αδίστακτη και ζηλιάρα πλευρά του Ayrton που την περιόριζε, ακόμη και την επαφή της με τους παιδικούς της φίλους. Ύποπτο. Δεν θα την άφηνε να έχει ζωή. Ήθελα να ζει μόνο γι’ αυτόν. Η Cristine έχασε το μυαλό της όταν έμαθε ότι η μητέρα της είχε καρκίνο. Ήθελε να πάει κοντά της. Ο Ayrton δεν ήθελε να φύγει και ήταν ενοχλημένος. Όμως πήγε. Και ο Senna δεν της μίλησε για αρκετές ημέρες. Δεν τηλεφώνησε ποτέ, ούτε καν για να δει πώς ήταν η μητέρα της Cristine. Μια μέρα η Cristine πήγε για να του πει ότι τον αγαπούσε αλλά ότι δεν τον ήθελε πια. Ήθελε να έχει μια άλλη ζωή.

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Ayrton Senna και Cristina Ferracciu

Η σχέση με την Adriane Galisteu

Ήταν μετά από το GP Βραζιλίας του 1993 που ο Senna έκανε γνωστή τη σχέση του με την Adriane Galisteu, η οποία εκείνη την εποχή εργαζόταν σε ρόλο δημοσίων σχέσεων για τον χορηγό της McLaren, την Marlboro. Είπε γι’ αυτήν ότι ήταν η ιδανική γυναίκα. Η Adriane εγκατέλειψε την ηχογράφηση ενός διαφημιστικού σποτ για να πάει στην Angra μετά από πρόσκληση του Senna για ένα μπάρμπεκιου. Και . το φλερτ άρχισε.

Οι φίλοι λένε ότι η σχέση του Ayrton με τον Galisteu ήταν η συναισθηματική χειραφέτησή του σε σχέση με την οικογένειά του. Απελευθέρωσε τον εαυτό του. Η Adriane ήταν η χαρούμενη πλευρά του, είπε ο Senna. Η Adriane δεν παραπονέθηκε για τίποτα. Σεβάστηκε απόλυτα αυτό που ήθελε ο Ayrton και ήταν στη διάθεσή του, πιστή. Όσοι παρακολουθούσαν από κοντά λένε ότι ο Senna συμπεριφερόταν διαφορετικά από την αρχή. Επειδή ένιωθε καλά.Ήταν το Spa του. Τον έκανε να γελάσει, να χαλαρώσει, να αφεθεί ελεύθερος.

Αλλά το μυστικό τελείωσε. Ο Τύπος το έμαθε. Και μια μέρα, μετά από μια κινηματογραφική συνάντηση, η Adriane και ο Senna φωτογραφήθηκαν από τους παπαράτσι. Η ειρήνη τελείωσε. Ακόμη χειρότερα, η οικογένεια του Senna δεν δέχθηκε αυτή την επιλογή. Ο Ayrton είχε τεράστιο σεβασμό για τη μητέρα του. Και για τον πατέρα του. Η αποκοπή του από την οικογένειά του για την Galisteu δεν επρόκειτο να συμβεί. Eκείνη ήταν μόλις 21 ετών όταν πέθανε ο Senna και τον συνόδευσε σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. Αργότερα έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η ζωή μου με τον Ayrton».

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Ayrton Senna και Adriane Galisteu

Ο Αyrton Senna μέσα από τι δικές του φράσεις:

«Αν τύχει ποτέ και έχω ένα ατύχημα που μπορεί να μου κοστίσει τη ζωή, καλύτερα να είναι μία κι έξω. Δεν θέλω να ζήσω σε αναπηρική πολυθρόνα. Ούτε θέλω να μπω στο νοσοκομείο υποφέροντας από σοβαρά τραύματα. Αν πρόκειται να ζήσω, θέλω να ζήσω κανονικά και έντονα, γιατί είμαι άνθρωπος της δράσης.»

«Οι αγώνες, ο ανταγωνισμός είναι στο αίμα μου. Είναι μέρος του εαυτού μου, της ζωής μου. Αυτό έκανα σε όλη μου τη ζωή.»

«Το σημαντικότερο είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην αφήνεις κανένα να σε βγάλει από την πορεία σου. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι.»

«Αν έφτασα εκεί που έφτασα, ήταν γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία στη ζωή να μεγαλώσω σωστά.»

«Είμαστε φτιαγμένοι από συναισθήματα, ουσιαστικά όλοι αυτά αναζητούμε το ζήτημα είναι να βρεις τρόπο να τα βιώσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα βιώσεις. Ίσως ένα συγκεκριμένο πράγμα που σου προσφέρει η Φόρμουλα.»

 

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.