Βασιλιάς Κάρολος: Θα αποκαλύψει τη σκηνή της Eurovision – Πότε θα πάει στο Λίβερπουλ με την Καμίλα

Κηδεία Κωνσταντίνου: Για ποιο λόγο δεν έδωσαν το «παρών» βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο Βασιλιάς Κάρλος και η Καμίλα θα δουν από κοντά τη φετινή σκηνή

Με την επίσημη τελετή της στέψης του Καρόλου να λαμβάνει χώρα στις 6 Μαΐου 2023, ακριβώς μία εβδομάδα πριν από τον τελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, όλα ήδη στην Γηραιά Aλβιώνα στρέφονται γύρω από αυτά τα δύο μεγάλα γεγονότα για τη χώρα που θα λάβουν χώρα μέσα σε ένα διάστημα μίας εβδομάδας.

Πριν από την επίσημη τελετή όμως, ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα επισκεφτούν την φετινή πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, το Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν την M&S Bank Arena ενόψει του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023 τον Μάιο. Σηματοδοτώντας τον πρώτο διαγωνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, θα βρεθούν στο Λίβερπουλ στις 26 Απριλίου για να δουν από κοντά την πόλη φιλοξενίας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα αποκαλύψουν για πρώτη φορά τη σκηνή της Eurovision 2023. Εκεί θα συναντη΄σουν τον Γενικό Διευθυντή του BBC, Tim Davie, τη Διευθύντρια Περιεχομένου του BBC Charlotte Moore και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της βασικής ομάδας που έχει αναλάβει τον Διαγωνισμό, του BBC Eurovision 2023, Martin Green.

Μετά την αποκάλυψη της σκηνής, θα τους γίνει ξενάγηση στον χώρο και εκεί θα συναντήσουν τις δημιουργικές ομάδες, τους παρουσιαστές Julia Sanina, Hannah Waddingham, Scott Mills και Rylan Clark, αλλά και την εκπρόσωπο της χώρας, Mae Muller.

Θα επισκεφθούν επίσης την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ για να σηματοδοτήσουν την αδελφοποίηση της βιβλιοθήκης της πόλης με την Περιφερειακή Επιστημονική Βιβλιοθήκη της Οδησσού. Στη βιβλιοθήκη θα συναντήσουν άτομα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ της Eurovision αλλά και το Eurolearn, μια πρωτοβουλία μάθησης για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του Λίβερπουλ. Εκεί ο Κάρολος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου αδελφοποίησης με την πόλη της Οδησσού, σε ζωντανή μετάδοση μεταξύ των δύο πόλεων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια παρευρίσκεται στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και στις προετοιμασίες του. Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, ο πρίγκιπας Frederik και η πριγκίπισσα Mary παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision 2014 στην Κοπεγχάγη ενώ το 2010, η πριγκίπισσα Mette-Marit και ο Marius Borg Høiby της Νορβηγικής βασιλικής οικογένειας ήταν παρόντες στο Όσλο.

Πηγή: ogaegreece.com