Λάσκαρη: Η αξέχαστη εμφάνιση της ηθοποιού με δικτυωτό φόρεμα στο φεστιβάλ Καννών (ΦΩΤΟ)

Ζωή Λάσκαρη: Πέντε χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό - Δείτε την αδημοσίευτη φωτογραφία της

Δείτε τη σπάνια ΦΩΤΟ

Το φημισμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1967 είχε κάτι από Ελλάδα, καθώς η χώρα εκπροσωπείται με την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» μέσω της οποίας γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο η ύπαρξη της Ζωής Λάσκαρη που δίχως ίχνος κόμπλεξ κατωτερότητας, κερδίζει τους πάντες από την στιγμή που βγαίνει από το αεροπλάνο!

Οι παπαράτσι μένουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας την καλλίγραμμη Ελληνίδα ηθοποιό με το αψεγάδιαστο πρόσωπο και αρχίζουν να την κυνηγούν παντού για ένα πλάνο της. Ήδη στα διάφορα «πηγαδάκια» στο περιθώριο του φεστβάλ μάλιστα, γίνεται λόγος για την «Μπριτζίτ Μπαρντό της Ελλάδας» καθώς η Λάσκαρη συγκρίνεται ευθέως σε ομορφιά με την Γαλλίδα «γατούλα» η οποία στη συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιεί και την τελευταία εμφάνισή της.

Εκείνη την εποχή η Φίνος Φιλμ ήθελε να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο εξωτερικό και το είχε επιχειρήσει λίγο νωρίτερα με την ταινία «Διπλοπεννιές».

Στην δεύτερη απόπειρα με τις «Θαλασσιές τις χάντρες» ο Δαλιανίδης θέλει να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο «ελληνικό» μιούζικαλ και επιλέγει για πρωταγωνίστρια την Ζωή Λάσκαρη η οποία μέχρι τότε είχε στο ενεργητικό της μεγάλες εγχώριες επιτυχίες, με πρώτη την ερμηνεία της στο φιλμ «Κατήφορος», ξανά με τον ίδιο σκηνοθέτη. Δίπλα της βλέπουμε κι άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού σινεμά, όπως ο Κώστας Βουτσας, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μαίρη Χρονοπουλου, ενώ το φιλμ προβάλλεται στα γαλλικά μεταγλωττισμένο.

Λάσκαρη: Η αξέχαστη εμφάνιση της ηθοποιού με δικτυωτό φόρεμα στο φεστιβάλ Καννών (ΦΩΤΟ)