Eγκαταλείπει τα βασιλικά της καθήκοντα για να συνεργαστεί με τον σαμάνο, bisexual αρραβωνιαστικό της

Eγκαταλείπει τα βασιλικά της καθήκοντα για να συνεργαστεί με τον σαμάνο, bisexual αρραβωνιαστικό της

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζ θα ακολουθήσει το σύντροφο της

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λούιζ της Νορβηγίας παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα για να επικεντρωθεί στην επιχείρησή της στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής με τον αρραβωνιαστικό της, έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο, ανακοίνωσε το παλάτι.

Η σχέση της 51χρονης πριγκίπισσας με τον Ντουρέκ Βέρετ, έναν πνευματικό γκουρού του Χόλιγουντ, προκάλεσε ταραχή στη Νορβηγία αφού ο «σαμάνος έκτης γενιάς» υπερασπίζεται στο βιβλίο του Spirit Hacking ότι ο καρκίνος είναι επιλογή.

Μια δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου έδειξε ότι το 17% των Νορβηγών έχει πλέον μειωμένη γνώμη για τη γενικά δημοφιλή βασιλική οικογένεια, ενώ σχεδόν όλοι ανέφεραν ως αιτία την πριγκίπισσα και τον σαμάνο.

«Η πριγκίπισσα … παραιτείται από τον ρόλο της βασιλικής προστάτιδας … και δεν θα εκπροσωπεί τον βασιλικό οίκο προς το παρόν» ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο «σύμφωνα με τις επιθυμίες του βασιλιά, η πριγκίπισσα θα διατηρήσει τον τίτλο της».

Και τώρα;
Το παλάτι ανέφερε ότι μόλις η πριγκίπισσα και ο Βέρετ παντρευτούν θα γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά δεν θα έχει τίτλο και δεν θα εκπροσωπεί τη μοναρχία.

Η Μάρθα Λούιζ, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να μιλάει με τους αγγέλους, έχασε τον τιμητικό τίτλο της «Her Royal Highness» το 2002, όταν επέλεξε να εργαστεί ως μάντισσα. Το 2019, η διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών συμφώνησε να μην χρησιμοποιεί τον τίτλο της πριγκίπισσας στις εμπορικές της δραστηριότητες.

Το ζευγάρι συμφώνησε να απέχει από κάθε σύνδεση με τη βασιλική οικογένεια στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, στις παραγωγές των μέσων ενημέρωσης και στις εμπορικές δραστηριότητές του. «Αυτό έχει ως στόχο να τραβήξει μια γραμμή που θα διαχωρίζει πιο ξεκάθαρα την εμπορική δραστηριότητα από τον βασιλικό οίκο της Νορβηγίας» ανέφερε το παλάτι.

Πρόσθεσε ότι η βασιλική οικογένεια έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη στη νορβηγική υπηρεσία υγείας και τις νορβηγικές υγειονομικές αρχές» τονίζοντας τη σημασία της «καθιερωμένης ιατρικής γνώσης και της επιστημονικής έρευνας».

«Ένα ζεστό χέρι, μια βελόνα βελονισμού, ένας κρύσταλλος»
Στην ίδια δήλωση, η Μάρθα Λούιζ δήλωσε ότι «γνωρίζει τη σημασία της γνώσης που βασίζεται στην έρευνα».

«Πιστεύω επίσης, ωστόσο, ότι υπάρχουν συστατικά στοιχεία μιας καλής ζωής και μιας υγιούς σωματικής και ψυχικής υγείας που μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να συνοψιστούν σε μια ερευνητική έκθεση».

Είπε ότι «η πνευματικότητα, η οικειότητα με άλλους ανθρώπους και ζώα, η γιόγκα και ο διαλογισμός» θα μπορούσαν να είναι σημαντικά συμπληρώματα, όπως και «ένα ζεστό χέρι, μια βελόνα βελονισμού, ένας κρύσταλλος».

Είπε ότι αισθάνεται ότι είναι σημαντικό «να κάνω διάκριση μεταξύ του εαυτού μου ως ιδιώτη από τη μία πλευρά και ως μέλους της βασιλικής οικογένειας από την άλλη» και ήλπιζε ότι οι προσωπικές της απόψεις θα αντιμετωπίζονταν ως δικές της «χωρίς να πρέπει να λογοδοτήσουν άλλοι γι’ αυτές».