Ξέσπασε η Ευαγγελία Μουμούρη: «Παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους τους χώρους, αλλά κάποιοι δεν καταφέρνουν να μιλήσουν»

Ξέσπασε η Ευαγγελία Μουμούρη: «Παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους τους χώρους, αλλά κάποιοι δεν καταφέρνουν να μιλήσουν»

Τι ανέφερε για το κίνημα #metoo

Συνέντευξη παραχώρησε η Ευαγγελία Μουμούρη και προχώρησε σε ένα ξέσπασμα, σχετικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.

Η ηθοποιός τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο πλέον, ένα παιδί να «φοβάται» να κυνηγήσει το όνειρό του, λόγω των αποκαλύψεων που έγιναν στο πλαίσιο του #MeToo.

Όπως είπε, αν η ίδια είχε παιδί, σε καμία περίπτωση δεν θα το αποθάρρυνε από το να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής για αυτόν τον λόγο.

«Θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρουμε τις φοβίες μας σε έναν άνθρωπο νέο με φιλοδοξίες και όνειρα. Μόνο χαρά νιώθω που ο χώρος μου είναι από τους πρώτους που κατάφεραν να ξεκινήσουν αυτό το ξεκαθάρισμα συμπεριφορών και ακύρωση προσωπικοτήτων. Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και τέτοια παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Δεν έχουμε την πρωτοκαθεδρία. Στον ιατρικό χώρο, το δικαστικό σώμα, το σούπερ μάρκετ, τα κανάλια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν επαγγελματίες που βάλλονται και ποτέ δεν θα καταφέρουν να μιλήσουν. Στα πανεπιστήμια το γνωρίζετε πως υπάρχουν κορίτσια, που εκβιάζονται από καθηγητές για να υπογράψουν το διδακτορικό τους;», είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Τύπος TV».